Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trenčiansky kraj

Rekonštrukcia cesty medzi Myjavou a Novým Mestom bude pokračovať

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Milan Kapusta

Za tri mesiace sa na tomto, 157 metrov dlhom, úseku cesty zrealizovala aj výmena konštrukčných vrstiev vozovky v jednom jazdnom pruhu a osadené boli aj zvodidlá.

Myjava 6. decembra (TASR) - Prvá etapa rekonštrukcie cesty II/581 medzi Novým Mestom nad Váhom a Myjavou, ktorú začal zhotoviteľ v auguste tohto roka, sa skončila. Ako informovala spoločnosť Skanska SK, do polovice novembra stihla zrealizovať na ceste, ktorá patrí do správy Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK), najkomplikovanejší úsek s mikropilótovou stenou. Aktuálne sú práce pozastavené, pokračovať budú na jar budúceho roka.

Celková dĺžka prvej etapy rekonštruovanej je 1245 metrov. Po kompletnom ukončení rekonštrukčných prác bude mať úsek vybudovaných 210 nových mikropilót, nový trativod, bezpečne vystužený svah, osadené nové zvodidlá a smerové stĺpiky, zasanované steny priepustov, a tiež novú a bezpečnú asfaltovú vozovku.

Podľa časového harmonogramu sa tento rok zrealizovala časť, ktorá bola najviac zaťažená a najkomplikovanejšia. Vyžadovala si osadenie mikropilótov do hĺbky až osem metrov. "Následne sa vykonala betonáž oporného múrika a celý úsek sme uviedli do pôvodného stavu tak, aby sme po zimnej prestávke mohli pokračovať s ďalšími prácami," uviedol oblastný manažér zhotoviteľa Marek Štancel.

Za tri mesiace sa na tomto, 157 metrov dlhom, úseku cesty zrealizovala aj výmena konštrukčných vrstiev vozovky v jednom jazdnom pruhu a osadené boli aj zvodidlá. "Aktuálne sa uskutočňujú rokovania s Okresným dopravným inšpektorátom v Novom Meste nad Váhom o možnostiach obchádzkových trás, najmä pre nákladnú dopravu, počas ďalšej realizácie diela v budúcom roku," doplnil predseda TSK Jaroslav Baška.

Ako ďalej informoval, TSK už má vysúťažený ďalší úsek tejto cesty, ktorý ide z Myjavy na Starú Turú. "Táto časť je vo veľmi zlom stave. Projekt bol podaný a ja verím, že zimné obdobie sa využije na všetky procesy súvisiace s jeho kontrolou na riadiacom orgáne a úrade pre verejné obstarávanie. Na jar budúceho roka by sa mohlo pokračovať v rekonštrukcii tejto cesty," doplnil predseda TSK Jaroslav Baška.