Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

R. Henek nebude bojovať o post primátora v Púchove, jeho manželka áno

Mesto Púchov Foto: www.puchov.sk

Katarína Heneková oznámila kandidatúru na primátorku Púchova v nedeľu (12.8.) na sociálnej sieti.

Púchov 13. augusta (TASR) – Úradujúci primátor Púchova Rastislav Henek sa v novembrových komunálnych voľbách nebude uchádzať o primátorské kreslo. Informoval o tom na svojom profile na sociálnej sieti s tým, že o post primátorky mesta zabojuje jeho manželka Katarína.

"Skutočnosť, že som svoju prácu vykonával srdcom, priniesla pozitívne výsledky, ale aj negatíva, ktoré sa prejavili na mojom zdravotnom stave. Tieto štyri roky boli pre mňa jednou veľkou životnou skúškou, pretože od prvého dňa vo funkcii primátora som si uvedomoval obrovskú zodpovednosť za mesto a vás všetkých a zároveň som cítil veľkú pokoru voči tejto funkcii. Je to služba ľuďom a hlavne pre ľudí a verte mi, robil som to s úprimným srdcom. Vo výkone funkcie primátora som vždy presadzoval čestnosť a spravodlivosť," uviedol Henek v statuse na sociálnej sieti.

Ako dodal, počas uplynulých štyroch rokov bez väčších problémov odolával tlakom opozície naviazanej na minulé vedenie a bývalého primátora. "Nečakal som však, že ma zradí a postaví sa proti mne človek, ktorý bol súčasťou môjho tímu, ktorého som podporoval a dal mu prácu a všetky možnosti na realizáciu jeho predstáv a dokonca ho urobil priamo svojím zástupcom," doplnil primátor.

Henek zároveň informoval, že v novembrových voľbách sa bude o funkciu primátorky uchádzať jeho manželka Katarína. "Ja ju budem maximálne podporovať a verím, že aj mnohí z vás, ktorým záleží na slušnej budúcnosti nášho mesta. Ako poslanec TSK budem naďalej chrániť záujmy mesta i celého okresu a podieľať sa tak na rozvoji celého nášho regiónu," uzavrel.

Katarína Heneková oznámila kandidatúru na primátorku Púchova v nedeľu (12.8.) na sociálnej sieti. "Idem do toho, idem sa uchádzať o funkciu prvej primátorky mesta Púchov. Dnes začínam zbierať podpisy na podporu mojej kandidatúry," napísala vo svojom statuse Heneková.