Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trenčiansky kraj

V Prievidzi postavia ďalšie nové parkoviská

Ilustračné foto Foto: František Iván

Nové spevnené parkovacie plochy by mali pribudnúť už v tomto roku v každom mestskom obvode.

Prievidza 21. februára (TASR) - Potrebné doklady a dokumentáciu na budovanie ďalších parkovísk pripravuje v týchto dňoch mesto Prievidza. Nové spevnené parkovacie plochy by mali pribudnúť už v tomto roku v každom mestskom obvode. Informoval o tom hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje.

"Mesto zo svojho rozpočtu vyčlení na budovanie nových spevnených plôch určených na parkovanie desiatky tisíc eur. Financie majú byť prerozdelené tak, aby boli budované parkovacie plochy v každej časti mesta. V tomto roku budú prioritne vybudované parkoviská v lokalitách, ktoré sú počtom áut najvyťaženejšie," priblížil Ďureje.

Nové parkovacie miesta pribudnú na Ulici energetikov, kde sa upraví existujúce šikmé parkovacie státie na kolmé. Vzniknúť by tam mal priestor pre 16 osobných motorových vozidiel, projekt sa začne realizovať v máji tohto roku. Na vybudovanie tohto parkoviska sú schválené finančné prostriedky v rozpočte mesta vo výške 10.000 eur. Na Malookružnej ulici pribudnú za 20.000 eur celkom tri spevnené plochy, ktoré by mali vytvoriť priestor pre parkovanie približne 20 áut.

Samospráva v tomto roku plánuje vybudovať aj nové parkovisko s príjazdovou cestou medzi obytnými domami na Ulici M. Rázusa na sídlisku Zapotôčky. Jeho vytvorením vznikne priestor pre parkovanie minimálne 15 áut, predpokladaná hodnota tohto projektu je vyčíslená na minimálne 26.000 eur. Spevnená plocha s príjazdovou cestou vznikne aj na Nábreží sv. Cyrila, a to na existujúcej zeleni pred jedným z obytných domov. Parkovisko pre sedem vozidiel bude vytvorené z polovegetačných tvárnic, na realizáciu tohto diela sú vyčlenené finančné prostriedky vo výške 10.000 eur.

"Budovanie uvedených parkovísk nadväzuje na už zrealizované nové parkoviská. V roku 2013 boli vybudované rovnaké parkoviská na Ulici A. Škarvana a Ulici M. Mišíka," dodal Ďureje.