Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Polícia zadržala do hodiny muža podozrivého z lúpeže v Partizánskom

Ilustračné foto. TASR/Radovan Stoklasa

Vyšetrovateľ spracoval podnet na návrh na väzobné stíhanie obvineného, ktoré sudca Okresného súdu v Partizánskom odobril.

Partizánske 30. augusta (TASR) - Partizánski policajti zadržali do hodiny muža podozrivého z lúpeže v predajni pečiva na Februárovej ulici v Partizánskom. Obvineniu zo zločinu lúpeže v tejto súvislosti čelí 48-ročný muž z okresu Partizánske, informovala v piatok TASR Elena Antalová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne.

Lúpeže sa mal dopustiť obvinený 27. augusta krátko pred 12.00 h. "Vošiel do predajne a fyzicky tam napadol 23-ročnú predavačku, ktorá stála za pultom. Napadnutá žena mu zo strachu o svoj život vydala peniaze, ktoré od nej pýtal. Zakrátko po jeho odchode z predajne našla vydesenú predavačku jedna z občianskych pracovníčok polície, ktorá okamžite zalarmovala kolegov," opísala Antalová.

Napriek tomu, že predavačka nevedela policajtom podľa nej podať bližší popis páchateľa, ani určiť približný smer jeho úteku z miesta činu, policajti z Partizánskeho zadržali podozrivého o 12.30 h v centre mesta v herni s výhernými automatmi. "Aj za takú krátku chvíľu muž do herných automatov stihol nahádzať väčšiu časť ulúpených peňazí," doplnila.

Vyšetrovateľ spracoval podnet na návrh na väzobné stíhanie obvineného, ktoré sudca Okresného súdu v Partizánskom odobril. "Mužovi hrozí v zmysle zákona trest odňatia slobody na tri až osem rokov," dodala Antalová.