Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trenčiansky kraj

Dopravnú výchovu detí chce Prievidza zabezpečiť na novom ihrisku

Ilustračné foto. Foto: TASR/Branislav Caban

Nové dopravné ihrisko vznikne v areáli Centra voľného času.

Prievidza 5. februára (TASR) - Pravidlá správania sa v cestnej premávke sa deti v Prievidzi naučia na novom dopravnom ihrisku. Samospráva ho plánuje vybudovať na Ulici K. Novackého, s dodávateľom projektu uzatvorila zmluvu o dielo začiatkom tohto roka. Informoval o tom referent kancelárie primátorky Dalibor Snoha.

Nové dopravné ihrisko vznikne v areáli Centra voľného času. "Slúžiť bude ako edukačný nástroj pre vzdelávanie detí a riešiť bude väčšinu dopravných situácií, križovatiek a dopravných značiek, s ktorými sa môžu deti stretnúť pri každodennej situácii na cestách," priblížil Snoha. Ihrisko bude podľa neho obsahovať cesty, chodníky, rôzne druhy križovatiek, kruhový objazd, železničné priecestie či priechody pre chodcov. "Súčasťou projektovej dokumentácie bude aj riešenie parkovania, zelene, mobiliár, ako lavičky, odpadkové koše a verejné osvetlenie areálu," doplnil.

Dopravné ihrisko mesto v minulosti už malo, ale zaniklo. Záujem rodičov a detí však stále pretrvával. Riešením nebolo ani dočasné mobilné dopravné ihrisko v rámci projektu s ministerstvom dopravy. "Mesto sa preto rozhodlo nájsť vhodnú lokalitu na vybudovanie ihriska. Momentálne sme vo fáze spracovania projektovej dokumentácie zhotoviteľom. Po jej vypracovaní budeme obstarávať zhotoviteľa samotnej realizácie ihriska," uviedla vedúca odboru výstavby mestského úradu Andrea Nikmonová.

Zhotoviteľ bude okrem vypracovania projektovej dokumentácie taktiež vykonávať autorský dohľad stavby. Náklady na vypracovanie projektovej dokumentácie spojené s autorským dohľadom počas realizácie stavby predstavujú 4200 eur.