Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Európsky týždeň mobility vyvrcholí v Trenčíne sobotnou cyklojazdou

Ilustračné foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

V rámci Európskeho týždňa mobility pripravilo mesto Trenčín aj sobotňajšiu cyklistickú prechádzku, ktorej cieľom budú existujúce a plánované cyklotrasy na území mesta.

Trenčín 17. septembra (TASR) – Majitelia motorových vozidiel z Trenčína, ktorí sa preukážu technickým preukazom od vozidla, môžu tento týždeň cestovať trenčianskou MHD zdarma. Mesto sa v spolupráci s prevádzkovateľom MHD v Trenčíne zapojilo do Európskeho týždňa mobility.

Ako informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, samospráva pripravila počas týždňa mobility niekoľko sprievodných podujatí. Týždeň mobility odštartoval už v sobotu 14. septembra Dňom otvorených dverí SAD Trenčín, ktorého súčasťou bola prezentácia historických i súčasných autobusov a sprievodný program pre deti.

„V utorok si deti z materských škôl na dopravnom ihrisku Koliesko môžu pod dohľadom príslušníkov mestskej polície natrénovať správanie v cestnej premávke,“ priblížila Ságová.

Ako dodala, v rámci Európskeho týždňa mobility pripravilo mesto Trenčín aj sobotňajšiu cyklistickú prechádzku, ktorej cieľom budú existujúce a plánované cyklotrasy na území mesta. Stretnutie bude o 13:30 na Ostrove pred letným kúpaliskom. Účastníci sa dozvedia aj to, čo mesto robí a čo plánuje robiť v oblasti cyklomobility.