Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Trenčiansky kraj

Bojnický zámok sa prehliadkami pripojí k Noci múzeí a galérií

Pohľad na Bojnický zámok v Bojniciach 18. novembra 2016. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Múzeum pri tejto príležitosti pripravilo aj sprievodný program v podobe výstavy dobových kostýmov od obdobia gotiky až po 20. storočie.

Bojnice 12. mája (TASR) - Expozíciu Bojnického zámku aj počas nočných hodín sprístupní pre verejnosť v sobotu 20. mája Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Bojnice. Nočnými prehliadkami sa tak pripojí k Noci múzeí a galérií, informovala kultúrno-propagačná manažérka múzea Petra Gordíková.

"Prvá nočná prehliadka zámockej expozície otvorí Noc múzeí a galérií o 19.30 h, ďalšie budú nasledovať v 15-minútových intervaloch. Posledný vstup na nočné putovanie Bojnickým zámkom je naplánovaný na 21.30 h," uviedla Gordíková.

Múzeum pri tejto príležitosti podľa nej pripravilo aj sprievodný program v podobe výstavy dobových kostýmov od obdobia gotiky až po 20. storočie. "Výstava bude situovaná na prehliadkovej trase múzea. Návštevníci nočných prehliadok si môžu dobové kostýmy vyskúšať aj na vlastnej koži a urobiť si v nich fotografiu do rodinného albumu," dodala.

Múzeum v tejto súvislosti upozorňuje návštevníkov, že počet miest v jednotlivých vstupoch je obmedzený. Preto odporúča ich rezervovanie.