Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Poslanci Bojníc budú rozhodovať o rozpočte na budúci rok neskôr

Pohľad na Bojnický zámok 24. mája 2018. Po niekoľkých desaťročiach sa hudobný salón na Bojnickom zámku vráti späť v čase a zmení sa na spálňu, ktorú kedysi obýval gróf Ján František Pálffy. Zmena nie je jedinou, ktorú plánuje Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Bojnice v expozícii na zámku urobiť. Expozícia SNM na zámku tak po mnohých rokoch prejde výraznejšou zmenou. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Kúpeľné mesto plánuje budúci rok hospodáriť s mierne prebytkovým rozpočtom.

Bojnice 5. decembra (TASR) - Bojnickí mestskí poslanci budú o rozpočte mesta na budúci rok rozhodovať neskôr. Pôvodne mali základný dokument mesta schvaľovať na svojom rokovaní vo štvrtok, na návrh poslankyne Antónie Kováčovej Píšovej to bude 12. decembra.

"Rozpočet na ďalšie roky potrebujeme detailnejšie prebrať. Jedným z dôvodov je časové hľadisko, keďže materiálov na toto zastupiteľstvo bolo neúrekom. Zamerali sme sa hlavne na úpravy rozpočtov na tento rok, aby sme ich detailnejšie prešli," zdôvodnila Kováčová Píšová.

Problematikou rozpočtu na roky 2020 až 2022 sa podľa nej budú poslanci zaoberať na rokovaní 12. decembra, ide jednak o rozpočet mesta, ako i rozpočty príspevkových organizácií a organizácií v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. "Potrebujeme sa na to komplexnejšie pozrieť a k rozpočtom bude zasadať i volebný obvod. Žiadame detailnejšie informácie k jednotlivým položkám. Prostredníctvom hlavného kontrolóra sme si vyžiadali tieto informácie, časť nám bola dodaná, časť ešte len bude. Ide o to, aby sme nerobili časté úpravy rozpočtu počas roka," doplnila.

Kúpeľné mesto plánuje budúci rok hospodáriť s mierne prebytkovým rozpočtom. Jeho celkové príjmy majú v roku 2020 dosiahnuť 11.802.495 eur, svoje celkové výdavky naplánovalo na čiastku 11.785.895 eur.