Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Bezdomovec v prievidzskom útulku bodol svojho spolunocľažníka

Zimný monitoring bezdomovcov v bratislavskej Petržalke s pracovníkmi sociálneho oddelenia Miestneho úradu Mestskej časti Bratislava-Petržalka a Mestskej polície Bratislava sa konalo vo štvrtok 24. januára 2013. Na snímke bezdomovec v časti Janíkovho dvora. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Zranenie napadnutého muža si vyžiadalo hospitalizáciu a chirurgický zákrok.

Prievidza 27. februára (TASR) - Zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu obvinil 26. februára policajný vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície z Prievidze 32-ročného bezdomovca Milana z okresu Topoľčany. Obvinený ešte 24. februára večer bodol 45-ročného Dušana v útulku na Košovskej ceste v Prievidzi, v ktorom obaja nocovali.

Ako informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová, "Obvinený Milan prišiel k spiacemu Dušanovi, nadvihol mu hlavu a so zbrúseným príborovým nožom s dĺžkou čepele osem centimetrov s jednostranným ostrím ho bodol do krku. Povedal "tu máš ty sviňa, už mi nebudeš nadávať na moju rodinu." Upraveným nožom mu spôsobil ranu na krku vo veľkosti približne 3 x 3 cm. V ďalšom útoku na Dušana mu zabránil ďalší z obyvateľov útulku, ktorý útočníkovi nôž vyrazil z ruky. Zranenie napadnutého muža si vyžiadalo hospitalizáciu a chirurgický zákrok s doposiaľ neustálenou dobou liečenia,".

Ako doplnila, vyšetrovateľ spracoval návrh na väzobné stíhanie obvineného a o tom, či Milan bude stíhaný na slobode alebo vo väzbe, rozhodne dnes sudca Okresného súdu v Prievidzi. "Obvinenému Milanovi v prípade, ak ho súd uzná vinným, hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov," uzavrela.