Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Bánovčanka mala opatrovať starenku, z domu jej ukradla šperky a obrazy

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Policajný vyšetrovateľ spracoval podnet na väzobné stíhanie obvinenej.

Bánovce nad Bebravou 23. januára (TASR) - Trest odňatia slobody na tri až desať rokov hrozí 49-ročnej žene z Bánoviec nad Bebravou, ktorá mala opatrovať nevládnu starenku, no namiesto toho jej z domu ukradla šperky a obrazy. Bánovčanka už čelí obvineniu z pokračovacieho zločinu krádeže, informoval vo štvrtok TASR trenčiansky krajský policajný hovorca Pavol Kudlička.

"Obvinená od marca do 21. decembra minulého roka z domu počas toho, ako mala opatrovať ležiacu a nevládnu 88-ročnú starenku, postupne odcudzila rôzne zlaté šperky a obrazy. Šperky postupne odpredala v záložni a obrazy ponúkala na predaj cez internetovú inzertnú stránku. Kupujúci netušiac, že obrazy pochádzajú z krádeže, na inzerát reagovali," opísal Kudlička.

Obrazy sa podľa neho policajtom podarilo zaistiť a budú vrátené majiteľom, pre ktorých majú najmä citovú hodnotu. "Podľa odborných vyjadrení krádežou šperkov a obrazov vznikla poškodenej rodine celková škoda 2390 eur," vyčíslil.

Policajný vyšetrovateľ spracoval podnet na väzobné stíhanie obvinenej. O tom, či bude stíhaná väzobne, bude rozhodovať súd. Za uvedený skutok obvinenej hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.