Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Vodič kamióna šoféroval pod vplyvom alkoholu

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Alkohol za volantom našla polícia aj u ďalších troch vodičov.Hrozí im trest odňatia slobody až na jeden rok.

Trenčín 17. februára (TASR) - Z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky obvinili policajti z Trenčianskeho samosprávneho kraja 16. a 17. februára troch vodičov.

Obvinený 33-ročný Erik z Dubnice nad Váhom, 43-ročný Richard z Trnavy a 54-ročný kamionista Ján z okresu Prievidza jazdili na vozidlách pod vplyvom alkoholu. TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Elena Antalová.

Obvineného Erika zastavili policajti v Dubnici nad Váhom a vyzvali ho, aby predložil vodičský preukaz. "Policajtom ho však nepredložil, nakoľko ho má zadržaný. Správny orgán v Ilave mu ešte v roku 2010 uložil zákaz činnosti riadiť motorové vozidlá, ale Erik si jednoducho vodičský preukaz nevyzdvihol," priblížila Antalová. Polícia nariadila vodičovi dychovú skúšku, ktorá potvrdila 1,15 mg/l, čo je v 2,40 promile alkoholu v dychu, opakovaná dychová skúška ukázala hodnotu 1,02 mg/l, čo je v prepočte 2,13 promile.

Dopravní policajti zastavili 43-ročného Richarda na križovatke ciest v Trenčianskych Miticiach, pri kontrole nafúkal 0,70 mg/l, čo je v prepočte 1,46 promile alkoholu v dychu. "Vodič bol už v uplynulých 24 mesiacoch za podobný skutok postihnutý," objasnila Antalová.

Obvineného 54-ročného vodiča nákladného vozidla zastavili policajti z Handlovej na ceste I/50. "Policajti ho podrobili dychovej skúške, prístroj im ukázal hodnotu, ktorú by od vodiča - profesionála vôbec neočakávali. Kamionista nafúkal 0,97 mg/l, čo je v prepočte 2,02 promile. Jeho naplánovaná cesta mimo územie Slovenska tak skončila už na jej začiatku. Policajti vodičovi obmedzili osobnú slobodu a umiestnili ho do cely, po vytriezvení ho dnes obvinili," doplnila Antalová.

Ako uzavrela, aj napriek neustálym policajným kontrolám a pomerne vysokému trestu za jazdu pod vplyvom alkoholu, sa stále nájde veľa vodičov, ktorí sú nebezpeční pre všetkých ostatných účastníkov cestnej premávky, a to tým, že pred jazdou požijú alkoholické nápoje. "Opakovane apelujeme na vodičov, aby sa správali zodpovedne a neohrozovali ostatných - nevinných účastníkov cestnej premávky. Alkohol za volant predsa nepatrí," zdôraznila.