Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa

Tipsport Liga

Reindl neodporúča slovenským klubom trieštenie: Nie je to dobré

Nemecký funkcionár strávil celý život v hokeji. Počas hráčskej kariéry absolvoval v Nemecku 861 zápasov, za národný tím odohral 181 duelov.

TEL: Poprad získal kanadského útočníka Coultera

Kanadský útočník strávil juniorskú kariéru v rodnom meste Brandon, s ktorým v roku 2016 vyhral WHL.

TEL: Slovan angažoval kanadského obrancu Murphyho

Murphy je tretia nová tvár v defenzíve "belasých". Klub nedávno informoval aj o angažovaní amerického obrancu Iana Scheida a Slováka Ladislava Romančíka.

Český obranca Kubeš mieri do HK Nitra

Pre 26-ročného obrancu pôjde o prvé pôsobisko v slovenskej extralige. Jeho doterajšia kariéra sa odvíjala najmä v Česku, no za sebou má aj tri sezóny v najvyššej poľskej súťaži.

Vitaloš a Stacha pokračujú v Nitre, podpísali dvojročné zmluvy

Stacha prišiel do Nitry počas ročníka 2022/2023 z Trenčína, predtým odohral takmer dve sezóny WHL. V uplynulej extraligovej sezóne nastúpil do 31 zápasov so ziskom troch bodov za asistencie.

Výkonný Výbor SZĽH schválil zvýšenie výšky štartovného pre extraligu

Kluby z extraligy a prvej ligy sa môžu odhlásiť od prihlásenia do súťaže až do momentu udelenia licencie za poplatok v sume 25.000 eur. Po udelení až do skončenia súťaže za 50.000 eur.

Džugan predĺžil zmluvu so Spišskou Novou Vsou o ďalšie dve sezóny

Dvadsaťtriročný útočník sa vrátil do klubu v januári tohto roka výmenou za dvojicu útočníkov Danteho Salitura a Daniela Tkáča, ktorá zamierila do Prešova.

TEL: Trenčín angažoval útočníka Baláža z Nitry

V ročníku 2020/2021 bol Baláž jeden z kľúčových hráčov Nitry v ceste za postupom do finále, pričom si premiérovo vybojoval reprezentačné pozvánky.

Vartovník pokračuje v Spišskej Novej Vsi, Rapáč: Srdciar a bojovník

Vartovník odohral v základnej časti 2022/2023 celkovo 35 zápasov, v ktorých si do kanadského bodovania pripísal 6 bodov za 3 góly a 3 asistencie.

Košičania ukončili týždeň osláv s fanúšikmi na Hlavnej ulici

Košičania vybojovali majstrovský titul v uplynulú nedeľu, keď v piatom finálovom zápase play off Tipos extraligy zdolali HKM Zvolen 3:0 a v sérii triumfovali 4:1 na zápasy.

Sersen pokračuje v Slovane, predĺžil zmluvu o rok

Súčasná zmluva sa Sersenovi končí 30. apríla 2023, no dlhoročný hráč Slovana v uplynulých dňoch jasne naznačil, že chce ešte pokračovať v aktívnej kariére.

Osburn zamieril z Michaloviec do českej extraligy

Osburn má za sebou individuálne aj tímovo vydarenú sezónu. S 36 kanadskými bodmi bol najproduktívnejší hráč tímu a so 16 gólmi druhý spomedzi strelcov.

Najproduktívnejší hráč sezóny 2022/2023 bol Harris, v play off Zuzin

Najviac bodov vo vyraďovacej časti nazbieral útočník strieborného Zvolena Peter Zuzin, ktorý mal v 17 zápasoch bilanciu 7 gólov a 8 asistencií.

Najkrajší týždeň Šedivého, piliermi titulu Košíc boli brankári a tím

Gólový účet extraligovej sezóny 2022/2023 uzavrel presným zásahom na 3:0 v piatom finále košický obranca Eduard Šedivý.

Podľa Zuzina bola liga vyrovnanejšia, Oremus by chcel menej legionárov

Zvolenčania prehrali finálovú sériu s HC Košice 1:4 na zápasy a z košického ľadu odchádzali smutní po prehre 0:3 v poslednom stretnutí.

Bartánus sa šiestym titulom vyrovnal Kapušovi a Češíkovi

V najvyššej slovenskej súťaži prvýkrát triumfoval v roku 2012 vo farbách Slovana Bratislava. Ďalšie dva tituly získal s HC Košice v rokoch 2014 a 2015.

Zvolen vníma hodnotu striebra, Oremus: Tri medaily sú dobrá vizitka

Zvolenčania vstupovali do piateho finálového zápasu s cieľom zvrátiť sériu. V nej prehrávali 0:3 na zápasy, no vo štvrtom stretnutí na domácom ľade zvýšili svoje šance na úspech víťazstvom 5:2.

TEL: Košice zdolali Zvolen 1:0 a vo finálovej sérii vedú 2:0

Séria sa sťahuje do Zvolena, tretí zápas je na programe vo štvrtok.,aktualizované 

Košičania sú prví finalisti, Michalovce zdolali 4:3 na zápasy

Pre Michalovce sa sezóna skončila, bez ohľadu na výsledok série Zvolen - Spišská Nová Ves v nej obsadia 4. miesto. ,aktualizované 

Zvolen zdolal Spišskú Novú Ves 3:0, vyrovnal stav série na 3:3

Zvolenčania otvorili skóre duelu v 29. minúte, keď strelu Branislava Kubku tečoval pred bránkou Václav Stupka. ,aktualizované 

TEL: Rapáč zažil šialený zápas, Hain ťažko hľadal slová

Ak chcú Zvolenčania postúpiť do finále, musia vyhrať nielen v utorok na Spiši, ale aj následne vo štvrtok v prípadnom siedmom rozhodujúcom dueli na domácom ľade.

Skvelý obrat Zvolena nestačil, Spišiakov potiahol k víťazstvu Nellis

Nedeľný veľkonočný duel mal aj trojgólového strelca Anthonyho Nellisa, ktorý najprv zvýšil na 4:1 a napokon dvoma gólmi v závere zariadil obrat z 4:5 na 6:5.

Tréner Shedden predĺžil zmluvu s Banskou Bystricou

V sezóne 2022/2023 mal banskobystrický tím postupne troch hlavných trénerov. V úvode ročníka ho viedol Fín Antti Karhula, ktorého vedenie klubu v októbri odvolalo z funkcie.

Košice si na domácom ľade poradili s Michalovcami a zvíťazili 3:1

Piatkový zápas bol dlho bezgólový a v úvodných dvoch tretinách dominovali defenzívy a brankári. Ako prví skórovali hostia, keď Pereskokov 25 sekúnd pred koncom druhej tretiny využil presilovku. ,aktualizované 

Historické semifinále Spišiakom vystrelil Réway: Som mega rád

Tím zo Spiša zvládol v pondelok v Banskej Bystrici záverečný siedmy štvrťfinálový duel. Vyhral ho 3:2 po predĺžení a celú sériu na zápasy 4:3.

Zvolen uvítal po postupe do semifinále pauzu, sype to najmä Zuzinovi

Zvolenčania si teraz počkajú na svojho semifinálového súpera, ktorým bude úspešnejší tím z dvojice Slovan - Michalovce.

Bystričania ťažili z dôrazu pred bránkou, Spišiakov mrzia vylúčenia

O vývoji stretnutia sa rozhodlo už v jeho samotnom úvode.

Slovan je v ťažkej situácii, Kudelka: Niekoľko hráčov naštartovalo tím

Michalovce sa ujali vedenia v sérii po víťazstve v prvom domácom zápase, keď triumf 2:1 získali po úspešnom trestnom strieľaní Vadima Pereskokova v predĺžení.

Nitrania neskladajú zbrane, Mezei: Nesmieme sa pozerať na stav série

Nitrania dokázali v utorok získať prvý bod v sérii, keď nadviazali na aktívny výkon z druhého zápasu v Steel aréne a zdolali Košice 5:2.

Košice prehrávali od 4. minúty, Nitru nakoniec porazili 5:2

Skóre piatkového zápasu otvoril už v 4. minúte útočník Nitry Bajtek a jeho tím sa následne v prvej tretine ubránil tlaku domácich.,aktualizované 

Gólové hody: Žilina doma porazila Banskú Bystricu 6:4

Žilinčania po prvom polčase prehrávali 1:2, no v divokom druhom polčase dokázali otočiť skóre.,aktualizované 

Rozhodla tretia tretina: Slovan porazil Michalovce 5:2

Po 40 minútach bol stav nerozhodný 1:1, keď skóre otvoril Tariq Hammond v 8. minúte, za Slovan vyrovnal na začiatku 2. tretiny Brant Harris.,aktualizované 

Zvolen zdolal Nové Zámky 4:3 pp, v sérii vedie 1:0

V prvej tretine sa ujali vedenia hostia, keď sa v 12. minúte presadil Benjamin Johnson, no domáci otočili duel v druhej časti, keď sa postupne presadili Shane Hanna, Marek Hecl a Deven Sideroff.

Banská Bystrica v prvom štvrťfinále play off zdolala Spišskú Novú Ves

V prvej tretine išiel do vedenia domáci tím už v piatej minúte v presilovke po teči Urbánka. Hostia odpovedali rovnako v početnej výhode po presnej strele Kerbashiana z kruhu.

Michalovce zdolali Trenčín 2:1 a postúpili do štvrťfinále

Vo štvrťfinále sa stretnú so Slovanom Bratislava, séria odštartuje v piatok v Bratislave. Pre Trenčín sa sezóna skončila. ,aktualizované 

Kamzíci sa po prehre nevzdávajú, Mlynarovič: Treba sa poučiť z chýb

Brankár Libor Kašík podal v bránke hostí výborný výkon. Vykryl 38 striel a zaznamenal 97,4-percentnú úspešnosť zákrokov.

Michalovce proti Trenčínu druhýkrát v play off, bez jasného favorita

Séria nemá jednoznačného favorita a predpokladom jej vyrovnanosti sú nielen podobné bodové zisky, ale aj vzájomné zápasy v základnej časti.,aktualizované 

Poprad proti Nitre po roku znovu vo vyraďovačke, Kamzíci sú favoriti

Poprad sa s Nitrou stretol vo vyraďovacích bojoch aj v uplynulej sezóne 2022/23. Vo štvrťfinálovej sérii bola favoritom Nitra, ktorá vtedy obsadila v základnej časti tretie miesto, kým Poprad šieste.,aktualizované 

Pre Skokana a Brejčáka z HK Poprad sa sezóna skončila predčasne

Útočník Dávid Skokan nastúpil v sezóne 2022/23 do 38 zápasov, v ktorých si do štatistík pripísal 6 gólov a 12 asistencií.

SÚHRN KOLA: Slovan v šlágri zdolal Zvolen, poslední sú už Liptáci

Zvolenčania prvýkrát pod vedením trénerskej dvojice Peter Oremus, Andrej Kmeč prehrali štyri zápasy po sebe.