Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

TL: Kroták sa exhibíciou rozlúčil s úspešnou kariérou

Na snímke bývalý hokejista Popradu a ligový rekordér Arne Kroták (v popredí) sa v rámci rozlúčky s kariérou lúči s fanúšikmi pred zápasom 1. kola hokejovej Tipsport Ligy medzi HK Poprad a HC'05 iClinic Banská Bystrica v Poprade 13. septembra 2019. Foto: TASR Oliver Ondráš

Štyridsaťsedemročný útočník, obliekajúci dres s číslom 13, sa rozlúčil v piatok trinásteho v exhibičnom zápase legiend, v ktorom nastúpil s mnohými bývalými spoluhráčmi.

Poprad 13. septembra (TASR) - Arne Kroták sa oficiálne rozlúčil s úspešnou hokejovou kariérou. Dlhoročný kapitán Popradu a najproduktívnejší hráč v histórii najvyššej slovenskej súťaže dal bodku za aktívnou činnosťou symbolicky v deň začiatku novej tipsportligovej sezóny. Štyridsaťsedemročný útočník, obliekajúci dres s číslom 13, sa rozlúčil v piatok trinásteho v exhibičnom zápase legiend, v ktorom nastúpil s mnohými bývalými spoluhráčmi.

Zápas legiend sa na popradskom štadióne uskutočnil krátko pred stretnutím 1. kola Tipsport Ligy, v ktorom domáci "kamzíci" privítali majstrovskú Banskú Bystricu. V exhibícii nastúpili okrem Krotáka aj viacerí bývalí slovenskí reprezentanti ako Jozef Stümpel, Ladislav Nagy či Jiří Bicek. "Dnešný zápas som si konečne poriadne užil, tak ako to má byť. Som rád, že prišlo toľko divákov. Najmä som rád, že prišli títo chlapci, veľká vďaka patrí aj im," poďakoval sa spoluhráčom Kroták, ktorého počas slávnostnej ceremónie ocenil aj prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Miroslav Šatan. Popradské publikum ocenilo klubovú legendu potleskom postojačky.

Kroták síce nikdy nezískal vytúžený majstrovský titul, no do histórie slovenskej extraligy sa zapísal výraznými individuálnymi výkonmi. V súčte základnej časti a play off v nej nastúpil na 1259 stretnutí, v ktorých strelil 520 gólov a získal 1135 kanadských bodov, všetky tri údaje sú platné rekordy. Bývalý kanonier Popradu, ale aj Košíc hral v minulom ročníku za druholigový Kežmarok, ale počas sezóny si poranil koleno a rozhodol sa s hráčskou kariérou skončiť. Teraz bude v hokeji pokračovať ako tréner popradskej mládeže.

"Škoda, že nedokázal získať titul, ani v iných ligách, či na medzinárodnom ľade. V tomto smere mu to možno nevyšlo, ale v našej lige bol určite jeden z top hráčov," uviedol na adresu lúčiaceho sa velikána bývalý reprezentačný brankár Miroslav Šimonovič, na ktorého slová nadviazal ďalší majster sveta z Göteborgu Ladislav Nagy. "Arne bol na tom korčuliarsky vynikajúco, rovnako aj technicky, s hokejkou to vedel perfektne. Ak by potrénoval, pokojne by si ešte mohol zahrať," povedal Nagy.