Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Obranu Zvolena vystuží Rus so skúsenosťami z NHL

Kirill Safranov Foto: Teraz.sk/HKM Zvolen/Branislav Šníder

Tréner Július Šupler by rád Kirilla Safronova videl v súťažnom dueli už v utorňajšom derby na ľade Banskej Bystrice.

Zvolen 10. februára (TASR) - Defenzívne rady extraligového majstra HKM Zvolen by mohol vystužiť ruský hokejista Kirill Safronov, ktorý má skúsenosti z NHL.

Tridsaťdvaročný bek sledoval nedeľňajší duel 47. kola Tipsport extraligy medzi Zvolenom a Martinom (1:3) zatiaľ iba z tribúny, pod Pustým hradom by však mal zakotviť do konca sezóny. "Zmluvu sme ešte nepodpísali, hráč môže odohrať dva zápasy aj bez nej. V prvom rade sa snažíme vybaviť všetky potrebné povolenia a dokumenty k tomu, aby vôbec mohol nastúpiť," citovala oficiálna internetová stránka HKM slová generálneho manažéra klubu Milana Čankyho.

Tréner Július Šupler by rád Safronova videl v súťažnom dueli už v utorňajšom derby na ľade Banskej Bystrice. "V obrane nám chýbajú Juraško a Obšut. Či budem môcť ale so Safranovom v derby počítať, závisí od našich funkcionárov," dodal Šupler, ktorý by chcel káder vystužiť ešte o stredného útočníka a strelca.

Kirill Safronov pôsobil v minulosti v KHL v Chanty-Mansijsku, Novosibirsku či Petrohrade. V roku 1999 ho draftoval v 1. kole z 19. miesta klub Phoenix Coyotes, v NHL odohral 35 zápasov s bilanciou 2+2.