Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Trenčín vyhral vo Zvolene 1:0 po samostatných nájazdoch

Trenčania oslavujú gól Lukáša Kozáka (č.72), Richard Lintner (hore) a Vladimír Nemec (vpravo) v zápase 3. kola hokejovej extraligy HK Dukla Trenčín - HK 36 Skalica, 16. septembra 2014 v Trenčíne. Foto: FOTO TASR/Radovan Stoklasa

Hrdinom zápasu sa stal Róbert Petrovický.

Zvolen 26. septembra (TASR) - Zvolenčania sa snažili navrátiť po predchádzajúcich dvoch prehrách na domácom ľade náklonnosť divákov, no dve tretiny sa im ani zďaleka nedarilo to, čo si zaumienili. Bezgólový stav hovoril za všetky komentáre. Aj keď si obe mužstvá vytvorili množstvo, ak nie gólových šancí, tak streleckých príležitostí, gól nie a nie streliť. Obaja brankári boli nepriepustní, no na ich čistom konte sa podpísala hlavne nemohúcnosť strelcov. Trenčania začali nádejne, už v 2. min sa ocitol v dobrej príležitosti Šišovský, no akoby zaklial na oboch stranách gólové konto. Domácim pomohla od 4. min trvajúca presilovka a ukážkovo roztočili kolotoč. V 6. min zaváhal strelou vedľa Bagin, v 10. min zasa rovnaký hráč netrafil z uhla do odkrytej bránky a aj Síkela v 12. i 15. min a Podkonický o minútu neskôr mohli vymazať nulu na priebežnom stave. Trenčanom sa v 13. min neujal pokus Lintnera, po zmene strán však doslova zasypali po sústavnom tlaku Šimka v bránke.

Postupne si na ňom vylámali zuby Daniška, Nemec po šikovnom teči mieril vedľa, Šišovský v 26. min takisto zlyhal, onedlho aj Nemec a v 31. min Šišovský trafil ľavú žŕdku. Najväčšiu šancu Trenčanov v 35. min po tvrdej strele Lintnera spálil Mikula, keď nedokázal doraziť puk do vyprázdnenej bránky. V 38. min Pokovičovu strelu lapačkou vyrazil Konrád na hornú sieťku a druhá tretina sa zavŕšila príznačným spôsobom, z ktorého sa mohli červenať strelci oboch mužstiev.

V tretej tretine Škvaridlov bekhend skončil v 44. min na výstroji Konráda a na gól sa neustále čakalo ako na spasenie. Streliť ho mohol po kikse Juraška počas zvolenskej presilovky Gašparovič, musel by však v 46. min premeniť trestné strieľanie. Hosťom sa ponúkla od 47. min presilovka trvajúca takmer štyri minúty, gól im nedopriala a zápas sa nasmeroval do unikátneho bezgólového stavu po riadnom hracom čase, aj keď tutovku spálil 24 sekúnd pred koncom v oslabení Melichárek. Do predĺženia si Zvolenčania bez efektu preniesli 41-sekundovú presilovku a nakoniec až samostatné nájazdy určili za víťaza Trenčanov vďaka Petrovickému.

HKM Zvolen - Dukla Trenčín sn 0:1 (0:0, 0:0, 0:0, -0:0, 0:1)
Rozhodujúci sam. nájazd Petrovický. Rozhodcovia Štefík, Müllner - Holienka, Junek, vylúčení 4:4, 1526 divákov.

Hlasy po zápase:
Josef Turek, tréner Zvolena: "Bol to kvalitný zápas, s výbornými výkonmi brankárov. Splnili sme to, čo sme si zaumienili, neinkasovali sme v úvode, nemuseli doťahovať. Súper bol kvalitný, vyzerá úplne inak ako minulú sezónu. Škoda nevyužitých presiloviek, no hráči podali výborný výkon, aj v oslabeniach. No a nulový stav po predĺžení nie je rarita, zažil som to v Třinci, v Zlíne, výborne chytali brankári, striel bolo dostatok, no oni zatiahli za sebou roletu."
Branislav Jánoš, asistent trénera Trenčína: "Hokej sa musel divákom páčiť, napriek tomu, že nepadli góly. Bol na vysokej úrovni, s nasadením, šancami. My sme spokojní, chalani bojovali a podali asi najlepší výkon v sezóne, zaslúžia si veľkú pochvalu. Sme radi, že sme v predĺžení počas oslabenia neinkasovali. Nulový stav si nepamätám, stáva sa však, hlavne zásluhou brankárov. Zo tridsať, štyridsať striel bolo z každej strany, zodpovedne hrali obrancovia, niekedy to bolo aj o šťastí."
Andrej Podkonický, útočník Zvolena: "Prvá tretina dopadla celkom dobre, tlačili sme, no nevyužili šance. Potom sme začali hrať komplikovane, dostávali sme sa pod tlak, vďaka Šimkovi sme neinkasovali. Prejavil sa na nás strelecký kŕč, nešli nám presilovky, škoda, mohli sme vyhrať."
Róbert Petrovický, strelec rozhodujúceho sam. nájazdu Trenčína: "Bol to dobrý zápas, o jednej chybe, šancí bolo dostatok. Ani presilovky nikomu nešli, chybičku nikto neurobil, išli sme do nájazdov. Zápas sme začali lepšie, dostali súpera pod tlak, dobre sme korčuľovali, hrali obetavo, typicky, ako sa hráva vonku. Takýto bezgólový zápas, no ani si nepamätám, nespomínam si. Samostatný nájazd som zakončil nekompromisne, razantne, agresívne a trafil som to dobre."