Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Brankár Tomek odchádza z Piešťan na skúšku do Znojma

Brankár Piešťan Tomáš Tomek (vpravo) Foto: TASR/Radovan Stoklasa

HC Orli Znojmo pôsobí v medzinárodnej EBEL lige.

Piešťany 16. mája (TASR) - Hokejový brankár Tomáš Tomek podpísal skúšobný kontrakt s klubom HC Orli Znojmo, ktorý pôsobí v medzinárodnej EBEL lige. Tomek posledné dve sezóny hájil v domácej extralige farby ŠHK 37 Piešťany. Pre mladého gólmana je pôsobenie na Morave výzvou.

"Čo som počul, tak klub pracuje na veľmi dobrej úrovni. O lige zatiaľ veľa informácií nemám, ale to príde časom. Pýtal som sa Martina Škadru, ktorý hrával v Znojme a takisto Lukáša Juríka, ktorý bol tento rok v Innsbrucku. Hovorili mi, že je to kvalitná liga a hrá tam dosť Kanaďanov. Myslím, že Slováci majú malú šancu dostať ponuku zo zahraničných mužstiev EBEL ligy. Viac-menej tam dávajú prednosť zahraničným hráčom. Takže som rád, že ja som dostal možnosť v Znojme a že to môžem skúsiť. Je to nová výzva," povedal Tomek pre portál slovenskozijehokejom.sk.

S novým klubom sa už zapojil aj do letnej prípravy. "Tím začal prípravu už 22. apríla. Ja som tam bol až teraz, celý týždeň od pondelka. V Znojme som dostal šancu a je vlastne len na mne, ako sa jej chytím a ako to pôjde. Určite si chcem vybojovať riadnu zmluvu," dodal Tomek.