Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Hrnkov zlomený zub zahojí premiérový titul, strelil životný gól

Na snímke uprostred hráč Košíc Tomáš Hrnka strieľa druhý gól brankárovi Nitry Robertovi Kristanovi v siedmom rozhodujúcom zápase finále play off hokejovej Tipsport extraligy medzi HC Košice - HK Nitra v Košiciach 21. apríla 2014. Foto: TASR/František Iván

Rodák z Nitry prišiel v šiestom stretnutí pod Zoborom o časť svojho predného zuba. No to ho vôbec po rozhodujúcom dueli nemuselo trápiť.

Košice 22. apríla (TASR) - Jediným hráčom košického klubu, ktorý v minulej sezóne obliekal dres HK Nitra, bol Tomáš Hrnka. V siedmom zápase finálovej série play off Tipsport extraligy sa mu podarilo pridať na začiatku druhej tretiny dôležitý druhý gól a po jednoznačnom víťazstve 6:0 sa mohol radovať z premiérového titulu.

"Určite je to pre mňa životný gól. Nakorčuľoval som si z nášho pásma, Tomáš Marcinko tam urobil super robotu, prenechal mi puk a ani neviem ako som sa dostal do šance. Išiel som sám na bránku, snažil sa o blafák a vyšlo to. Titul chutí veľmi dobre, je jedno proti komu ho získate, či už proti Nitre alebo hocikomu inému. Je to neskutočný pocit, ktorý som doposiaľ nepoznal a o to viac si to užívam," uviedol po zápase Hrnka.

"Oceliari" nečakali takýto hladký priebeh siedmeho duelu, keď svojho súpera položili na lopatky už v druhej tretine a v sérii zaknihovali vôbec prvú výhru v riadnom hracom čase. "Určite sme nepočítali s tým, že vyhráme takýmto štýlom, no myslím si, že celá séria bola vyrovnaná. Obidve mužstvá boli zaslúžene vo finále, čo sme ukázali aj v tejto sérii a sme radi, že sa nám to podarilo," povedal na margo série Hrnka, ktorý prišiel do Košíc práve s cieľom získať titul a pokračoval: "Určite by mi nenapadlo, že budem hrať vo finále proti Nitre, ktorá hrala perfektný hokej celú sezónu. Bolo to zaslúžené finále z oboch strán, no vyhrali sme my a ja neľutujem, že som sem prišiel."

Rodák z Nitry prišiel v šiestom stretnutí pod Zoborom o časť svojho predného zuba. No to ho vôbec po rozhodujúcom dueli nemuselo trápiť. "Stalo sa mi to v Nitre po strete s Mirom Kováčikom, nechtiac ma trafil hokejkou," ozrejmil stratu časti predného chrupu Hrnka a dodal: "Je to však jedno, titul to zahojí."

Teraz sa už teší na zaslúžené majstrovské oslavy. "Oslavy budú bujaré. Uvidíme aké dlhé, pokiaľ však naše telá budú vládať, tak dovtedy budeme oslavovať. Predpokladám, že ich budeme rátať na dni, možno až týždeň," pousmial sa Hrnka.