Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Košičania odmietli 1. miesto v Tipsport Lige, vydarený obrat Popradu

Na snímke vľavo hráč HC Košice Ladislav Nagy, vpravo hráč HK Poprad Arturs Salija v zápase 27. kola hokejovej Tipsport ligy HC Košice – HK Poprad 27. novembra 2018 v Košiciach. Foto: TASR - Roman Hanc

V podaní Košičanov to bol v novembri už tretí zápas, v ktorom sklamali domácich fanúšikov.

Košice/Poprad 28. novembra (TASR) - Keď obranca Eduard Šedivý v úvode tretej tretiny zvýšil na 3:0, zrejme nik z košických hokejistov či fanúšikov nepochyboval o trojbodovom víťazstve domácich. Popradčania však v utorňajšom derby Tipsport Ligy v Steel Aréne potvrdili, že sa oplatí hrať až do konca a výrazne zlepšeným výkonom v 3. tretine predviedli gólovú "otočku" na 4:3 po predĺžení. Domácim sa herný výpadok ťažko hodnotil, opačné dojmy si odniesli "kamzíci."

V podaní Košičanov to bol v novembri už tretí zápas, v ktorom sklamali domácich fanúšikov. Po nečakanej prehre 4:8 s MAC Budapešť zdolali doma Nitru aj Žilinu, proti Zvolenu však opäť herne vybuchli a prehrali 2:7. V prestížnom východniarskom derby s Popradom sa dlho zdalo, že majú zápas pod kontrolou. Po prvej tretine viedli 1:0, po druhej 2:0, a keď obranca Eduard Šedivý v 41. minúte svojím prvým gólom v sezóne zvýšil na 3:0, zdalo sa byť "vymaľované." "Strelený gól ma na jednej strane potešil, ale keby som vedel, čo bude nasledovať, tak ho radšej ani nedám," poznamenal Šedivý.

Popradčania sa krátko na to naštartovali, zlepenými gólmi Abdula a Belluša sa vrátili do hry. Dovtedy sebaistí "oceliari" odrazu stratili pôdu pod nohami. "Až kým sme dostali prvý gól, tak nikoho z nás nenapadlo, že to môže skončiť takto. Oni dovtedy nemali žiadne veľké šance, preto si ani neviem vysvetliť, že sme v takom, pre nás pokojnom zápase, dostali jeden gól a roztriasli sme sa. Musíme si k tomu niečo povedať, lebo doma mať náskok 3:0 a prehrať, to nie je v poriadku," priznal.

Košičania tak nevyužili šancu dostať sa na prvé miesto. Dovtedajší líder tabuľky HKM Zvolen doma prehral s Novými Zámkami, "oceliari" sa mu tak zásluhou bodu za remízu v riadnom hracom čase bodovo vyrovnali. "Mali sme to vo vlastných rukách, ale nepodarilo sa. Stále však máme polovicu súťaže pred sebou. Dá sa povedať, že sa stále zlepšujeme, hoci nie všetky zápasy sú ideálne," dodal Šedivý.

Tréner HK Poprad Roman Stantien nemohol v Košiciach počítať s viacerými hráčmi základnej zostavy. Z rôznych príčin vypadli Daniel Brejčák, Joona Erving, Patrik Koyš, Radomír Heizer a Matúš Paločko. Namiesto nich nastúpili viacerí mladíci, no ani vynútené zmeny v zostave "kamzíkom" neubrali na chuti vyhrať v Košiciach aj druhýkrát v sezóne.

"V prvej a druhej tretine sme sa hľadali, nevedeli sme sa dostať do tempa. Boli sme aj často vylučovaní, no myslím si, že za ubránené oslabenia sme si to víťazstvo zaslúžili. V tretej tretine sme hru stiahli na tri formácie a napokon to viedlo k úspechu. Možno sa Košičania uspokojili svojím tretím gólom. My sme sa však dvomi gólmi v rýchlom slede vrátili do zápasu a čerešničkou bol víťazný gól. Boli sme si vedomí, že tento zápas patril k šesťbodovým, preto sme chceli do toho dať maximum," uviedol útočník Patrik Svitana, ktorý v 63. minúte rozhodol o tom, že aj tretí vzájomný zápas v sezóne sa skončil víťazstvom Popradu. "V predĺžení sme chceli držať puk na hokejkách. Ja som si všimol, že oni zle striedali, dostal som sa do šance a snažil som sa ju využiť," dodal.