Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Trenčín opäť s výhrou, doma si poradil s Martinom

Na snímke Branko Radivojevič Foto: TASR/Oliver Ondráš

Mierne aktívnejší prístup Trenčína priniesol v poslednej tretine domácemu tímu úspech.

Trenčín 30. septembra (TASR) - Martinčania mali skvelý vstup do zápasu. Už v 2. min sa dostali do vedenia, keď sa o gól postarali extrenčania. Tomáš Klíma dokorčuľoval puk, prihral pred bránu bratovi Lukášovi a ten z voleja prestrelil Konráda. Následne sa k slovu dostali aj domáci. Na konci 7. min poslal strieľaný puk pred bránu Andersons a tečovaný puk Dzubina zastavil tesne pred bránkovou čiarou. Vyrážačka hosťujúceho gólmana úradovala aj v 10. min, keď zneškodnil Mikulovu strelu z pravého kruhu. Druhý gól zápasu mal na hokejke v 16. min Galamboš. Jeho príklep ale na Konráda nevyzrel. V závere prvej tretiny sa neujala ani brejková situácia Važana s Themárom, keď Konrád lapačkou puk vytesnil nad bránu.

Mountfield mal lepší vstup aj do prostrednej tretiny. Už v prvej minúte mohli skórovať Varga a po ňom aj Ďatelinka. V presilovej hre nenašiel recept na brankára ani Themár. Hra domáceho celku bola v druhej tretine až príliš upracovaná. Namiesto jednoduchej nahrávky sa hokejisti utápali v nepresnej kombinácii. Martinčania pôsobili kompaktnejším dojmom. Boli pohyblivejší, rýchlejší a s prehľadom udržiavali jednogólový náskok. Napriek tomu sa vojakom podarilo vyrovnať. V závere tretiny po strele Bokroša dorazil puk do prázdnej brány Gašparovič.

V záverečnej časti hry sa oba kolektívy snažili v prvom rade neinkasovať gól, a preto absentovali výraznejšie šance na jednej, či druhej strane. V 42. min si po Šišovského priťuknutí položil Dzubinu. Puk do odkrytej bránky však zasunúť nedokázal. Napokon mierne aktívnejší prístup Trenčína priniesol úspech. Dve minúty pred koncom tečoval Bokrošovu strelu Nemec a rozhodol o osude zápasu. Tridsať sekúnd pred koncom ešte kozmeticky upravil výsledok gólom do prázdnej brány Radivojevič.

Dukla Trenčín – MHC Mountfield (Martin) 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
Góly:
39. Gašparovič (Nemec, Bokroš), 58. Nemec (Bokroš), 60. Radivojevič (Nemec) - 2. L.Klíma (T.Klíma, Tupý). Rozhodovali: Bundil – Gajan, Gavalier, vylúčení: 2:2, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1001 divákov

Hlasy po zápase:
Branislav Jánoš, asistent trénera Trenčína: "Hostia do zápasu vstúpili trošku lepšie ako my a dostali sa do vedenia. Naši chlapci bojovali, no stále sa trápime v koncovke. Patrí im vďaka za to, že sa nevzdávali. Sme vďační za tri body, lebo Mountfield bol vyrovnaným súperom. Myslím si, že diváci videli kvalitný hokej, no chýbali mu góly."
Daniel Babka, tréner MHC: "Do zápasu sme vstúpili dobre a ujali sa vedenia. Dostali sme gól v oslabení, potom súper po faule pridal na 2:1. Gól do prázdnej brány to iba zaklincoval. Nemám k tomu čo viac povedať."