Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Banská Bystrica prevalcovala HK Orange 20 vo vloženom zápase

Ilustračná snímka Foto: TASR - Dušan Hein

Korunu vysokému víťazstvu baranov nasadil v 59. min po tečovanej strele v presilovke Varga.

Banská Bystrica 29. novembra (TASR) - Hokejisti HC'05 iClinic Banská Bystrica deklasovali vo štvrtkovom vloženom stretnutí Tipsport Ligy na domácom ľade HK Orange 20 7:0.

HC'05 iClinic B. Bystrica - HK Orange 20 7:0 (1:0, 4:0, 2:0)

Góly:
6. Šťastný (Higgs, Marshall), 30. Asselin (Selleck), 31. Šťastný (Surový, Higgs), 35. Ďatelinka (Štastný, Surový), 37. Mihálik (Zigo), 45. Šťastný, 59. Varga (Sloboda, Sýkora). Rozhodovali: Valach, Korba - Durmis, Bogdaň, vylúčení 10:10, navyše Gabor - Boldižár 10 min za zhodenie rukavíc, presilovky 3:0, v oslabení 1:0, 2171 divákov.

HC'05 iClinic B. Bystrica: Baroš - Marshall, Nemčík, Kubka, Ďatelinka, Sloboda, Mihálik, Petrinec - Asselin, Higgs, Selleck - Gabor, Češík, Kabáč - Sýkora, Faille, Zigo - Varga, Surový, Šťastný - Török

HK Orange 20: Hlavaj - Kupec, Švec, Dlugoš, Boldižár, Nahálka, Brincko, Golian - Fafrák, Kollár, Giertl - Urbánek, Sojka, Kövér - Džugan, Čenka, Havrila - Lavička, Minárik, L. Lunter

HC'05 iClinic B. Bystrica - HK Orange 20 7:0 (1:0, 4:0, 2:0), hlasy

Dan Ceman, tréner B. Bystrice: "Prvých 25 minút sme nehrali najlepšie, súper si vedel aj vypracovať šance, bol nebezpečný, no potom sme si prehovorili do duše a pomohlo to. Rozhodla druhá tretina, v ktorej sme strelili štyri góly."

Ernest Bokroš, tréner HK Orange 20: "Výkon bol štandardný, hráčov sme upozorňovali na silné presilovky súpera, no nepomohlo to, dostali sme v nich tri góly. V ofenzíve sme dosiahli 22 striel, to je žalostne málo proti 46 strelám súpera. Hlavne druhá tretina rozhodla s inkasovanými štyrmi gólmi a chlapci si prestali veriť. U mnohých vidím výkonnostný nárast, som rád, že niektorí, s ktorými rátam na majstrovstvá sveta, sa zlepšujú."

Andrej Šťastný, autor troch gólov B. Bystrice: "Je to môj prvý seniorský hetrik a chalani mi hneď povedali, že ma zinkasujú. Bodaj by som takto platil po každom zápase. Výbornú robotu odviedli pri mojich góloch aj ďalší, ja som sa hlavne pred bránkou snažil zacláňať, dvakrát som puk dorazil, tretí trafil. Teraz vyhrávame, predlžujeme šnúru a keď takto budeme vyhrávať, bude všetko v poriadku. V dvadsiatke som sám hral, viem, že ak cítia šancu, sú nepríjemní, dôležité teda bolo, že sme strelili rýchlo druhý a tretí gól, potom sme zápas mali pod kontrolou. Na konci stretnutia sme videli aj faul čisto na hlavu, to sa nerobí a mal by nasledovať tvrdší trest."


Dvadsiatkári prehrávali po prvej tretine len o gól a udržali si aspoň minimálnu nádej na solídny výsledok. A pritom boli pod neustálym tlakom, pod spŕškou striel a viacerých príležitostí. Jedine v presilovke od 17. min ukázali viac svoje ofenzívne schopnosti, no bez nejakej účinnej strely. Brankár Baroš bol takmer bez zákroku a ako tak ho v 9. min preveril jedine Kövér. Domáci otvorili skóre počas presilovky v 6. min po odrazenom puku a Šťastný si zaokrúhlil štatistiku na 10 gólov. Z ďalších striel bolo možné spomenúť Kabáčovu v 2. min i Asselinovu v ôsmej, tým ďalším chýbala presnosť a razancia.

V 25. min sa ukázal v prieniku Sojka, no nakorčuľoval si do príliš ostrého uhla a nestihol presnejšie zakončiť. Aj Dlugošova strela od modrej pramenila onedlho z väčšej smelosti hostí. V 30. min pri hre štyroch na štyroch kombináciu so Selleckom zakončil Asselin zblízka druhým gólom. O 20 sekúnd neskôr padol ďalší, dosť podobný predchádzajúcemu, a v presilovke sa oň postaral Šťastný po nahrávke od Surového. V 35. min pridal štvrtý gól po obkrúžení bránky Ďatelinka, v 37. strelou od modrej Mihálik piaty a domáci si už mohli užívať zápas až do konca.

Najviac si ho užil Šťastný, s hetrikom v 45. minúte, skompletizovaný dokonca v oslabení. Korunu vysokému víťazstvu "baranov" nasadil v 59. min po tečovanej strele v presilovke Varga.