Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tenis

Zelenay s Jebavým neuspeli vo finále debla, titul pre Nielsena a Pütza

Na archívnej snímke slovenský tenista Igor Zelenay. Foto: FOTO TASR – Jaroslav Novák

Celkovo má Zelenay v zbierke 41. deblových trofejí z podujatí ATP Challenger Tour.

Bratislava 9. novembra (TASR) - Slovenský tenista Igor Zelenay s Čechom Romanom Jebavým neuspeli vo finále štvorhry na bratislavskom challengeri Peugeot Slovak Open. Ako turnajové trojky prehrali s druhým nasadeným dánsko-nemeckým párom Frederik Nielsen, Tim Pütz 6:4, 6:7 (4), 9:11.

Predchádzajúce tri finálové účasti na MMSR dokázal Zelenay pretaviť v zisk titulu, zakaždým vyhral s iným partnerom. V roku 2009 s Nemcom Philippom Marxom, v roku 2015 so Srbom Ilijom Bozoljačom a vlani s Ukrajincom Denisom Molčanovom. Celkovo má Zelenay v zbierke 41. deblových trofejí z podujatí ATP Challenger Tour.

Sobotňajší duel sa mu hodnotil ťažko. "Bol to úplne vyrovnaný zápas. Ani raz sme v ňom nestratili podanie, napriek tomu sme prehrali. Bolo to o jednej loptičke. V supertajbrejku sme viedli 6:3 a za stavu 9:8 sme mali mečbal, no nevyužili sme ho. V prvom sete sme dobre returnovali. V druhom dejstve však súperi začali lepšie servovať. Dostávali nás pod tlak a koncovku zvládli lepšie," priznal Zelenay, ktorý je s Jebavým dohodnutí na spolupráci aj na rok 2020. Sezónu odštartujú v Austrálii.

štvorhra - finále:
Frederik Nielsen, Tim Pütz (2-Dán./Nem.) - Roman Jebavý, Igor ZELENAY (3-ČR/SR) 4:6, 7.6 (4), 11:9