Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tenis

Hantuchová postúpila do štvrťfinále dvojhry v Charlestone

Daniela Hantuchová v osemfinále proti Brazílčanke Pereirovej v Charlestone Foto: TASR/AP

V dueli o postup do semifinále príde k slovenskému derby, keď sa stretne s Janou Čepelovou, premožiteľkou svetovej jednotky Sereny Williamsovej.

Charleston 3. apríla (TASR) - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa suverénnym spôsobom prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA na zelenej antuke v americkom Charlestone (dotácia 700.000 USD). Zverenka švédskeho trénera Petra Lundgrena si v treťom kole ako nasadená dvanástka poradila s Brazílčankou Telianou Pereirovou za 81 minút hladko v dvoch setoch 6:2 a 6:3. V dueli o postup do semifinále príde k slovenskému derby, keď Jana Čepelová zdolala Rusku Jelenu Vesninovú.

Hantuchová mala proti Pereirovej raketový nástup, keď dvakrát prelomila podanie juhoamerickej antukovej špecialistky a vybudovala si náskok 5:0. Pereirová síce odvrátila hrozbu "kanára" a následne znížila na 2:5, no Slovenka už dotiahla prvý set do úspešného konca. V druhom dejstve sa Pereirová po brejku v piatom geme ujala vedenia 3:2, bývalá svetová päťka však potom získala štyri gemy v rade a zabezpečila si postup medzi elitnú osmičku. Hantuchová má v Charlestone už istú prémiu 16.200 USD a 100 bodov do rebríčka WTA. V roku 2010 postúpila slovenská fedcupová reprezentantka v Južnej Karolíne až do semifinále, v ktorom podľahla neskoršej šampiónke Austrálčanke Samanthe Stosurovej.


.


Práca s Lundgrenom prináša ovocie

Hantuchová bola po triumfe nad Pereirovou spokojná. "Konečne sa mi podarilo v tomto roku postúpiť do štvrťfinále, navyše na antuke, ktorá nie je práve mojim najlepším povrchom. Veľmi ma teší, že sa začína prejavovať spolupráca s trénerom Petrom Lundgrenom, ktorý sa snaží zmeniť v mojej hre niektoré veci. Pereirová vie byť veľmi nepríjemná, čo dokázala v zápase s Cirsteovou, ktorý som videla na vlastné oči. Musela som hrať agresívne a nepustiť ju k jej hre," povedala pre TASR slovenská dvojka, ktorá netrpezlivo čakala na svoju štvrťfinálovú súperku. "Potešilo by ma, keby som hrala proti Janke Čepelovej. Derby zápasy vždy bývajú zaujímavé. Ak to bude Vesninová, tiež očakávam ťažký duel. Jelena je skúsená a šikovná, antuku má rada, dobre sa hýbe."

dvojhra - 3. kolo:
Daniela HANTUCHOVÁ (12-SR) - Teliana Pereirová (Br.) 6:2, 6:3
.