Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Tenis

Tenistka Pohánková pri premiére v hlavnej súťaži postúpila do 2. kola

Na snímke Mia Pohánková (Slovensko) v kvalifikácii s Merel Hoedtovou (Holandsko) o postup do prvého kola medzinárodného tenisového turnaja žien J&T Banka Slovak Open 30. októbra 2023 v Bratislave. Foto: TASR Pavel Neubauer

Zverenka trénera Róberta Gašparetza dostala od organizátorov voľnú kartu a postúpila z kvalifikácie.

Bratislava 31. októbra (TASR) - Slovenská tenistka Rebecca Šramková sa rozlúčila s domácim turnajom J&T Banka Slovak Open 2023 už v úvodnom kole. Druhá nasadená hráčka prehrala prekvapujúco hladko s kvalifikantkou Alevtinou Ibragimovovou z Ruska 1:6 a 3:6. Jej súperka sa v druhom kole stretne s ďalšou domácou zástupkyňou Renátou Jamrichovou, ktorá prešla cez Češku Julie Štruplovú v troch setoch 3:6, 6:2 a 6:3.

Držiteľka voľnej karty obhajuje na bratislavskom turnaji vlaňajšie semifinále, ktoré musela pre zranenie skrečovať. "V prvom sete som bola trošku nervózna, robila som ľahké a rýchle chyby, takže sme sa nedostávali veľmi do výmen. Ku koncu druhého setu som sa už rozohrala, dostala som sa do hry a aj vo výmenách som diktovala tempo. Myslím si, že som podala dobrý výkon, som šťastná, že som postúpila," povedala pre oficiálnu webstránku turnaja šestnásťročná Jamrichová.

Mia Pohánková sa hneď pri svojej prvej účasti na turnaji žien prebojovala do 2. kola dvojhry. Pätnásťročná nádej zdolala Češku Anetu Laboutkovú 6:2, 6:3. Zverenka trénera Róberta Gašparetza dostala od organizátorov voľnú kartu a postúpila z kvalifikácie.

"Veľmi som si po vyhratom kvalifikačnom zápase verila a som šťastná, že pokračujem ešte ďalej. Hneď úvodný servis som prehrala čistou hrou a rýchlo bolo 0:2. Dokázala som sa však vyhecovať, dostala som sa do zápasu a v prvom sete som od toho momentu nestratila ani gem. V druhom sete to bola opäť rovnaká situácia, ale keď som to zvládla v prvom, verila som, že to dokážem znovu," zhodnotila Pohánková svoje vystúpenie pre oficiálnu webstránku Slovenského tenisového zväzu.


dvojhra - 1. kolo:



Mia POHÁNKOVÁ (SR) - Aneta Laboutková (ČR) 6:2, 6:3, Aneta Kučmová (ČR) - Katarína STREŠNÁKOVÁ (SR) 6:2, 6:2, Sofia Lansereová (Rus.) - Katarína KUŽMOVÁ (SR) 6:0, 6:3, Jesika Malečková (ČR) - Emma TÓTHOVÁ (SR) 6:2, 6:2, Dalma Galfiová (Maď.-3) - Radka ZELNÍČKOVÁ (SR) 6:4, 7:5, Ella Seidelová (Nem.-7) - Nina VARGOVÁ (SR) 7:5, 6:2, Renáta JAMRICHOVÁ (SR) - Julie Štruplová (ČR) 3:6, 6:2, 6:3, Alevtina Ibragimovová (Rus.) - Rebecca ŠRAMKOVÁ (SR-2) 6:1, 6:3