Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Tenis

Tenistka Jamrichová podľahla v semifinále Ruske Lansereovej

Na snímke slovenská tenistka Renáta Jamrichová odvracia úder Alevtiny Ibragimovovej z Ruska v zápase 2. kola ženekej dvojhry na 23. ročníku turnaja J&T Banka Slovak Open 2023 v bratislavskom Národnom tenisovom centre (NTC) v stredu 1. novembra 2023. Foto: TASR Pavel Neubauer

Lansereová sa v rebríčku WTA pohybuje o vyše 500 miest vyššie ako mladá Slovenka.

Bratislava 3. novembra (TASR) - Slovenská tenistka Renáta Jamrichová neuspela v semifinále dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open v Bratislave. So šiestou nasadenou Ruskou Sofyou Lansereovou, ktorá je v rebríčku WTA o viac než 500 miest vyššie, prehrala 5:7, 3:6. Zápas trval 1:15 h.

Šestnásťročná hráčka Národného tenisového centra tak na bratislavskom turnaji vyrovnala svoju vlaňajšiu účasť medzi najlepšou štvorkou. "Bola to určite najsilnejšia súperka z celého týždňa. Hrala veľmi rýchlo a presne. Keď jej padol prvý servis, tak bola veľmi nepríjemná a mala z toho dobrý tlak. Cítila som už trošku aj únavu z predchádzajúcich zápasov. Všetky tri kolá som tu hrala veľmi dlhé zápasy nad dve hodiny. Nemohla som dnes vybehávať dlhé výmeny, preto som niektoré údery išla viac na riziko a veľmi mi to nevychádzalo. Každopádne si myslím, že to bol dobrý zápas," citoval Jamrichovú oficiálny web Slovenského tenisového zväzu.

Lansereová sa v rebríčku WTA pohybuje o vyše 500 miest vyššie ako mladá Slovenka. "Už som sa s takými hráčkami stretla. Bolo to určite cítiť, lebo mala viac skúseností. V dôležitejších momentoch zahrala lepšie ako ja a zaslúžene vyhrala. Myslím si však, že som predviedla dobrú hru aj fanúšikom, ktorí sa prišli pozrieť. Som rada, že som sa dostala až do semifinále a turnaj hodnotím veľmi pozitívne," dodala aktuálne tretia juniorka sveta, ktorú na budúci týždeň čaká príprava so slovenským družstvom v Pohári Billie Jean Kingovej.

Súperkou Lansereovej v sobotnom finále bude Nemka Ella Seidelová. Turnajová sedmička zdolala ôsmu nasadenú Chorvátku Leu Boškovičovú 7:6 (6), 3:6, 6:1.



dvojhra - semifinále:



Sofya Lansereová (Rus.-6) - Renáta JAMRICHOVÁ (SR) 7:5, 6:3,
Ella Seidelová (Nem.-7) - Lea Boškovičová (Chor.-8) 7:6 (6), 3:6, 6:1