Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Tenis

Tenista Rune ukončil spoluprácu s Lüthim, dlhoročným trénerom Federera

Dánsky tenista Holger Rune odchádza z kurtu po prehre nad Francúzom Arthurom Cazauxom v 2. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open 18. januára 2024 v Melbourne. Foto: TASR/AP

Nechcem z toho robiť veľkú vec, ale načasovanie so Severinom nebolo správne. Bolo by to príliš málo týždňov na to, aby Severin dokázal pokryť kontinuitu, ktorú Holger potrebuje, uviedla manažérka.

Kodaň 31. januára (TASR) - Dánsky tenista Holger Rune už po necelých dvoch mesiacoch ukončil spoluprácu s trénerom Severinom Lüthim, ktorý dlhé roky viedol bývalú svetovú jednotku Rogera Federera. Trénerský štáb naďalej povedie Nemec Boris Becker a Lüthiho vystrieda na pozícii dánsky kouč Kenneth Carlsen.

Informáciu o konci švajčiarskeho trénera potvrdila Runeho matka Aneke, ktorá je zároveň aj manažérka siedmeho hráča rebríčka ATP. "Nechcem z toho robiť veľkú vec, ale načasovanie so Severinom nebolo správne. Bolo by to príliš málo týždňov na to, aby Severin dokázal pokryť kontinuitu, ktorú Holger potrebuje," uviedla Runeová.