Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Stephensová zdolala na úvod červenej skupiny MS WTA Tour Osakovú

Na snímke Naomi Osaková. Foto: TASR/AP

Duel Stephensovej s Osakovou bol od úvodu vyrovnaný. Na začiatku prvého setu si hráčky vymenili servis a ďalšie straty na oboch stranách prišli v 7. a 8. geme.

Singapur 22. októbra (TASR) - V úvodnom súboji červenej skupiny na MS WTA Tour v Singapure zvíťazila americká tenistka Sloane Stephensová nad japonskou súperkou Naomi Osakovou v troch setoch za 2:24 hodiny 7:5, 4:6 a 6:1. V druhom pondelňajšom zápase skupiny zvíťazila Holanďanka Kiki Bertensová nad favorizovanou turnajovou jednotkou Angelique Kerberovou z Nemecka v troch setoch 1:6, 6:3 a 6:4.

Duel Stephensovej s Osakovou bol od úvodu vyrovnaný. Na začiatku prvého setu si hráčky vymenili servis a ďalšie straty na oboch stranách prišli v 7. a 8. geme. Za stavu 5:5 však Osaková opäť prišla o svoje podanie a jej súperka využila v nasledujúcej hre tretí setbal. Japonka nastúpila do druhého dejstva aktívnejšie, ťažila z dobrého servisu, predviedla oveľa viac víťazných úderov a dostala sa do trháku 5:2. Nasledujúce dva gemy síce premrhala, no v desiatej hre opäť Stephensovú brejkla, keď tá pokazila druhé podanie, a vyrovnala na 1:1.

Američanka vstúpila výborne do rozhodujúceho setu a po úspešnom returne získala brejk. Osaková robila zbytočné chyby a často dávala najavo svoju frustráciu. Stephensová lepšie zvládla dôležité momenty a išla si za víťazstvom. V piatej hre predviedla výborný úder, keď Osakovej bekhend vrátila krížom späť a po druhom brejku v sete viedla už 4:1. Dobre rozohraný zápas už bez problémov dotiahla do víťazného konca.

"Som veľmi rada, že to mám za sebou a že mi to vyšlo. Odohrala som veľmi dobrý zápas proti skvelej súperke, ktorá má za sebou vydarenú sezónu. Išla som do toho pozitívne naladená. Som tu prvýkrát v kariére a cítim sa veľmi dobre, ďakujem vám," povedala tohtoročná finalistka Roland Garros Stephensová. Pre obe tenistky to bol premiérový súboj na MS WTA Tour, zároveň to bol aj súboj dvoch víťaziek US Open. Stephensová vyhrala titul v New Yorku v roku 2016, Osaková vlani.

Trojsetovú bitku priniesol aj druhý pondelňajší duel, i keď to tak spočiatku vôbec nevyzeralo. Ako mierna favoritka do neho nastúpila najvyššie nasadená Kerberová a v úvodnom sete to proti debutantke v singli na turnaji aj potvrdila. Po polhodine a dvoch brejkoch ju zdolala 6:1. Navyše v úvode druhého dejstva svoju súperku opäť brejkla a viedla už 2:0.

Odvtedy to však už bolo úplne iné predstavenie. Bertensová sa nakopla k lepšiemu výkonu, hrala agresívnejšie, zlepšila podanie i presnosť úderov, dostala Nemku pod tlak a tá začala robiť chyby. Ôsma nasadená Holanďanka vyrovnala na 2:2, v ôsmom geme pridala druhý brejk (5:3) a dopodávala do víťazstva v sete. V tom rozhodujúcom si až do ôsmej hry nedokázala ani jedna hráčka udržať podanie. Podarilo sa to až Bertensovej, ktorá viedla 5:3, Kerberová síce znížila, no Holanďanka, ktorá sa na turnaj dostala až ako náhradníčka za zranenú svetovú jednotku Simonou Halepovú z Rumunska, si už víťazstvo nenechala zobrať a tretí set vyhrala 6:4.

"Som veľmi šťastná, že som dnes vyhrala. Po zlom štarte som dokázala otočiť zápas. Po tom prvom sete mi tréner povedal, nech idem za svojimi údermi a hrám agresívnejšie, to mi pomohlo. Veľmi sa mi tu páči a teraz je to ešte lepšie ako vlani, pretože hrám dvojhru," uviedla víťazka priamo na kurte. Bertensová sa na vlaňajšom turnaji prebojovala spolu so Švédkou Johannou Larssonovou až do finále štvorhry, kde však prehrali s česko-maďarskou dvojicou Andrea Hlaváčková, Timea Babosová.

Pre úradujúcu wimbledonskú šampiónku Kerberovú to bol prvý zápas po tom, čo ukončila spoluprácu s belgickým trénerom Wimom Fissetteom. Na kurte jej pomáhal doterajší tréningový partner a dočasný kouč Andre Wiesler.



MS WTA Tour 2018 - červená skupina:

Sloane Stephensová (5-USA) - Naomi Osaková (3-Jap.) 7:5, 4:6, 6:1
Kiki Bertensová (8-Hol.) - Angelique Kerberová (1-Nem.) 1:6, 6:3, 6:4




Tabuľka:

1. Sloane Stephensová 1 1 0 2:1 1
2. Kiki Bertensová 1 1 0 2:1 1
3. Angelique Kerberová 1 0 1 1:2 0
4. Naomi Osaková 1 0 1 1:2 0