Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Tenis

Tenis: Sobolenková sa pred Australian Open predstaví na turnaji v Bris

Ilustračná snímka. Foto: TASR

V Brisbane budú okrem dvojky svetového rebríčka hrať aj Kazaška Jelena Rybakinová, ktorú Sobolenková začiatkom tohto roka zdolala vo finále v Melbourne.

Sydney 28. novembra (TASR) - Bieloruská tenistka Arina Sobolenková sa v rámci prípravy na januárový Australian Open, kde vlani získala svoj premiérový grandslamový titul, predstaví na turnaji WTA v Brisbane. Podujatie sa uskutoční od 31. decembra do 7. januára.

V Brisbane budú okrem dvojky svetového rebríčka hrať aj Kazaška Jelena Rybakinová, ktorú Sobolenková začiatkom tohto roka zdolala vo finále v Melbourne, či štvornásobná grandslamová šampiónka Naomi Osaková z Japonska. "Teším sa, že novú sezónu začnem na turnaji v Brisbane. Austrália má v mojom srdci špeciálne miesto po tom, ako som tam získala svoj prvý grandslamový titul," citovala Sobolenkovú agentúra AFP.

V mužskom "pavúku" sa v Brisbane predstavia napríklad trojnásobný grandslamový víťaz Śkót Andy Murray, či 17. hráč svetového rebríčka Ben Shelton z USA. Otázna je účasť domáceho Nicka Kyrgiosa, ktorý sa stále zotavuje zo zranenia zápästia.