Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Tenis

VIDEO: Lacko postúpil do semifinále dvojhry. Gombos vypadol

Na snímke Lukáš Lacko Foto: TASR/Pavel Neubauer

Slovák Igor Zelenay s deblovým partnerom Srbom Iľjom Bozoljačom postúpili už do finále štvorhry.

Bratislava 13. novembra (TASR) - Ukrajinský tenista Iľja Marčenko sa stal prvým semifinalistom dvojhry na bratislavskom challengeri Peugeot Slovak Open. Vo štvrťfinále si druhý nasadený zverenec slovenského trénera Tibora Tótha poradil s Čechom Radkom Štěpánkom 4:6, 6:4, 6:3.

Lacko suverénne v semifinále

Slovenský tenista Lukáš Lacko sa suverénnym spôsobom prebojoval do semifinále dvojhry na bratislavskom challengeri Peugeot Slovak Open. Dvojnásobný šampión z rokoch 2011 a 2013 si vo štvrťfinále ako nasadená štvorka poradil s ruským kvalifikantom Alexejom Vatutinom za 59 minút hladko 6:2, 6:2.

V dueli o postup do finále nastúpi zverenec trénera Karola Becka v sobotu o 14.00 proti druhému nasadenému Ukrajincovi Iľjovi Marčenkovi. Vatunin držal s Lackom krok iba v úvode zápasu. Od stavu 2:2 získal slovenský daviscupový reprezentant sedem gemov v rade a zápas s prehľadom dotiahol do úspešného konca.

"Od začiatku som cítil, že som lepší hráč. Začal som síce opatrne a mohol som hrať riskantnejšie, ale mal som zápas pod kontrolou," povedal po zápase Lacko, ktorá sa s Marčenkom stretol dva razy a v oboch prípadoch zvíťatil. "V poslednom čase má dobrú formu. Bol trikrát v semifinále, jeden turnaj vyhral. Budem sa snažiť zdolať ho aj po tretí raz. Je to však veľký bojovník, má rád dlhé výmeny a v poslednom čase zlepšil servis."



Gombos vypadol

Slovenský tenista Norbert Gombos neuspel vo štvrťfinále dvojhry na bratislavskom challengeri Peugeot Slovak Open. S bieloruským kvalifikantom Jegorom Gerasimovom prehral ako nasadená šestka po trojsetovej bitke 6:7 (2), 7:6 (12), 6:7 (5). V tajbrejku druhého dejstva odvrátil šesť mečbalov, napokon však ťahal za kratší koniec. V Aegon aréne vyrovnal svoje maximum z vlaňajška.

V prvom sete si obaja hráči držali svoje podanie a rozhodnutie padlo až v tajbrejku, v ktorom dominoval skvele servujúci Bielorus. V druhom dejstve nevyužil Gombos za stavu 3:2 dva brejkbaly a opäť prišla na rad skrátená hrá. V dramatickom tajbrejku prehrával Gombos už 1:5, no otočil nepriaznivý vývoj, odvrátil šesť mečbalov a po víťaznom forhendovom longlajne si vynútil tretí set. V ňom sa opäť rozhodovalo v tajbrejku. Gombos síce vyrovnal z 3:5 na 5:5, no potom spravil nevynútenú chybu a Gerasimov následne premenil vďaka esu v poradí siedmy mečbal.

Na snímke slovenský tenista Norbert Gombos
Foto: TASR/Martin Baumann


"Musím uznať, že súper veľmi dobre servoval. Rovnako ako vlani som opäť tesne prehral, taký je šport. Počas celého týždňa som sa v Bratislave cítil veľmi dobre, ani raz som nestratil podanie, darila sa mi aj hra od základnej čiary. Bolo to o dvoch-troch loptách v dôležitých stavoch. Musím sa zlepšiť vo všetkom - psychicky, fyzicky, úderovo," povedal Gombos, ktorý v tomto roku vyhral challengere v Cherbourgu a Prahe.

Zelenay vo finále debla

Slovenský tenista Igor Zelenay so Srbom Iľjom Bozoljačom postúpili do finále štvorhry na bratislavskom challengeri Peugeot Slovak Open 2015. V semifinálovom zápase zdolali poľský pár Mariusz Fyrstenberg, Michal Przysiezny 6:4, 6:2.

Na snímke slovenský tenista Igor Zelenay
Foto: TASR/Martin Baumann


dvojhra - štvrťfinále:
Lukáš LACKO (4-SR) - Alexej Vatutin (Rus.) 6:2, 6:2
Iľja Marčenko (2-Ukr.) - Radek Štěpánek (ČR) 4:6, 6:4, 6:3
Jegor Gerasimov - Norbert GOMBOS (6-SR) 7:6 (2), 6:7 (12), 7:6 (5)

štvorhra-semifinále

Igor Zelenay, (SVK), Iľja Bozoljač (Srbsko) - Mariusz Fyrstenberg, Michal Przysiezny 6:4, 6:2