Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Tenis

Lukáš Lacko po úspešnom vstupe: Mladí hráči bývajú nepríjemní

Lukáš Lacko, archívne foto Foto: TASR/AP

Dvojnásobný šampión Peugeot Slovak Open z rokov 2011 a 2013 zdolal v úvodnom kole ako nasadená štvorka švédskeho kvalifikanta Mikaela Ymera 6:4, 6:2.

Bratislava 10. novembra (TASR) - Slovenský tenista Lukáš Lacko sa prebojoval do 2. kola dvojhry na bratislavskom challengeri Peugeot Slovak Open. Dvojnásobný šampión z rokov 2011 a 2013 zdolal v úvodnom kole ako nasadená štvorka švédskeho kvalifikanta Mikaela Ymera 6:4, 6:2. V dueli o postup do štvrťfinále nastúpi proti talentovanému Rusovi Andrejovi Rubľovovi.

Lacko bol v dueli proti 17-ročnému Ymerovi, ktorý je vo svetovom rebríčku ATP takmer o 500 miest nižšie, jasným favoritom. Daviscupovému reprezentantovi vyšiel začiatok a po rýchlom brejku odskočil súperovi na 3:1. Ymer v ďalších minútach síce vyrovnal na 3:3, no koncovka setu patrila slovenskej dvojke. V druhom dejstve Lacko dvakrát prelomil podanie snaživého Švéda a v ôsmom geme premenil hneď prvý mečbal.

Lacko bol po úspešnom vstupe do turnaja spokojný. "V uplynulom období som prehral tesné zápasy so súpermi, s ktorými som nemusel. Dnes som si preto dával pozor. Hral som toľko, koľko som potreboval. Počas celého týždňa som sa na tréningoch cítil dobre. Povrch v NTC je rýchly na let lopty, čo mi vyhovuje," povedal Lacko, ktorý sa v 2. kole bude snažiť nadviazať na triumf nad Rubľovom z minulotýždňového challengeru v nemeckom Eckentale. "Nie sú to veľmi príjemné zápasy. Rubľov i Ymer sú mladí hráči, veľmi rýchli, nemajú čo stratiť. Hrajú pár turnajov do roka, veľakrát s voľnými kartami. Musím sa opäť skoncentrovať a zvládnuť ťažké stavy."

Gombos postúpil po triumfe nad Karacevom


Slovenský tenista Norbert Gombos sa rovnako ako jeho krajan Lukáš Lacko prebojoval do 2. kola dvojhry na bratislavskom challengeri Peugeot Slovak Open. Vlaňajší štvrťfinalista si v úvodnom kole ako nasadená šestka poradil s Rusom Aslanom Karacevom v dvoch setoch 6:3, 6:3. V dueli o postup do štvrťfinále nastúpi proti víťazovi súboja medzi obhajcom titulu Nemcom Petrom Gojowczykom a Turkom Altugom Celikbilekom.

Gombos vstúpil na centri v Aegon aréne do zápasu s Karacevom sebavedomo, po rýchlom brejku si vybudoval náskok 4:1 a prvý set sa stal jeho korisťou. O osude druhého dejstva rozhodol siedmy gem, v ktorom rodák z Galanty čistou hrou prelomil podanie súpera. Za stavu 4:3 prehrával víťaz tohtoročných challengerov v Cherbourgu a Prahe 0:40, no odvrátil celkovo šesť brejkbalov a zápas dotiahol do úspešného konca.

V uplynulom období sa Gombosovi nedarilo podľa predstáv. "Za posledné dva mesiace som toho príliš veľa nevyhral, chýbala mi herná istota. V Bratislave sa mi však hrá vždy super, často tu trénujem a v dnešnom zápase som si veril. V dôležitých momentoch som si pomohol servisom. Zvládol som aj ťažký gem za stavu 4:3 v druhom sete, keď som prehrával pri mojom servise 0:40. V tomto roku som absolvoval už 36 turnajov a reprezentačných akcií. Mám toho už po krk, no pokúsim sa v Bratislave dostať čo najďalej," povedal Gombos.

Postúpil aj najvyššie nasadený Čech Rosol


Najvyššie nasadený český tenista Lukáš Rosol sa prebojoval do 2. kola dvojhry na bratislavskom challengeri Peugeot Slovak Open. V úvodnom kole si poradil s Nemcom Danielom Brandsom 7:6 (14), 6:3.

Molčan skončil na rakete Ignatika


Slovenský tenista Alex Molčan sa neprebojoval do 2. kola na bratislavskom challengeri Peugeot Slovak Open. Hoci mal stredajšiu dvojhru s Bielorusom Uladzimirom Ignatikom dobre rozohranú a prvý set vyhral 6:4, v ďalších dvoch uhral 17-ročný držiteľ voľnej karty už len šesť gemov a za 1:41 h napokon skúsenejšiemu súperovi podľahol 6:4, 3:6, 3:6.

dvojhra - 1. kolo:

Lukáš LACKO (4-SR) - Mikael Ymer (Švéd.) 6:4, 6:2
Norbert GOMBOS (6-SR) - Aslan Karacev (Rus.) 6:3, 6:3
Lukáš Rosol (1-ČR) - Daniel Brands (Nem.) 7:6 (14), 6:3
Edouard Roger-Vasselin (Fr.) - Michal Przysiezny (Poľ.) 4:2 - skreč
Alexej Vatutin (Rus.) - Farruch Dustov (Uzb.) 6:3, 6:4
Andrej Rubľov (Rus.) - Adam Pavlásek (ČR) 6:4 - skreč
Uladzimir Ignatik (Biel.) - Alex MOLČAN (SR) 4:6, 6:3, 6:3

štvorhra - 1. kolo:

Aleksandr Nedoviesov, Ante Pavič (Kaz./Chor.) - František Čermák, Marcus Daniell (3-ČR/Austr.) 4:6, 6:3, 10:8