Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Tenis

MS WTA: Pegulová zdolala Sobolenkovú a postúpila do semifinále

Americká tenistka Jessica Pegulová. Foto: TASR/AP

Sobolenková sa po prehre sťažovala na nekvalitný povrch.

Cancún 1. novembra (TASR) - Americká tenistka Jessica Pegulová uspela aj v druhom vystúpení v A-skupine na MS WTA Tour v mexickom Cancúne. Nasadená päťka zdolala turnajovú jednotku Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 6:4, 6:3 a postúpila do semifinále. V druhom dueli skupiny zvíťazila štvrtá nasadená Kazaška Jelena Rybakinová nad Grékyňou Mariou Sakkariovou 6:0, 6:7 (4), 7:6 (2).

Pegulová ukončila päťzápasovú šnúru prehier so Sobolenkovou, ktorá spravila 33 nevynútených chýb. "V zápasoch s hráčkami elitnej svetovej desiatky sa na dvorci cítim oveľa komfortnejšie ako vlani. Hrám s väčším sebavedomím, čo sa potvrdilo aj v dueli proti Arine. Keď som sa minulý rok dostala medzi najlepšiu päťku, začala som o sebe pochybovať, či tam naozaj patrím, čo negatívne ovplyvnilo moju psychiku," uviedla Američanka pre akreditované médiá.

Sobolenková sa po prehre sťažovala na nekvalitný povrch. "Mala som pocit, ako keby bol kožený. Nevedeli ste, či vám zvláštny odskok loptičiek pomôže alebo uškodí. Dnes to jednoducho nebol môj deň, no pozitívom je, že ešte stále môžem postúpiť do semifinále, ak zdolám Jelenu Rybakinovú. Budem sa teraz snažiť najmä dobre zregenerovať," zdôraznila svetová jednotka.

MS WTA Tour


A-skupina:

Jessica Pegulová (USA-5) - Arina Sobolenková (Biel.-1) 6:4, 6:3
Jelena Rybakinová (Kaz.-4) - Maria Sakkariová (Gr.-8) 6:0, 6:7 (4), 7:6 (2).