Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tenis

Náročný program Norberta Gombosa pokračuje, čaká ho Wimbledon

Slovenský tenista Norbert Gombos odvracia úder Španiela Daniela Muňoza de la Navu počas dohravaného zápasu 1. kola mužskej dvojhry na 12. ročníku tenisového challengeru Košice Open 11. júna 2014 v Košiciach. Foto: TASR/Milan Kapusta

Po troch prehrách vo finálových zápasoch na challengeroch čaká Gombosa premiéra na tráve aj vo Wimbledone.

Košice 15. júna (TASR) - Slovenský tenista Norbert Gombos má za sebou tri prehrané finálové zápasy na challengeroch v rade. V sobotu podľahol vo finále Košice Open Kanaďanovi Dancevicovi, no v týchto dňoch sa už pripravuje na kvalifikáciu vo Wimbledone. Na anglickej tráve to bude jeho premiéra na tomto povrchu.

Gombos strávil uplynulý týždeň v Košiciach, kde sa na 12. ročníku Košice Open dostal až do finále. V ňom podľahol Frankovi Dancevicovi v troch setoch 2:6, 6:3, 2:6 a do rebríčka ATP mu tak pribudlo 48 bodov. Pre rodáka z Galanty to bolo tretia prehra vo finále v rade, keďže predtým neuspel v talianskej Vicenze a českom Prostějove.

Antuku mení za trávu

Svoju pozornosť však už sústreďuje na najslávnejší tenisový turnaj. "Už dopredu som vedel, že budem hrať vo Wimbledone. Chcel som však prísť do Košíc, pretože je to na Slovensku a cítil som sa tu ako doma," poznamenal po turnaji v Košiciach. Pre Gombosa to bude nielen premiérové vystúpenie vo Wimbledone, ale aj na tráve. "Nikdy som ešte nehral na tráve a pred Wimbledonom som ešte chcel nahrať čo najviac bodov. Prakticky hneď po turnaji v Košiciach odchádzam do Londýna a pokúsim sa na kvalifikáciu dobre pripraviť," prezradil 23-ročný tenista.

Premiéra na tráve

Do Londýna necestuje s veľkými očami, rešpekt má pred súpermi i najrýchlejším tenisovým povrchom. "Nemám čo stratiť. Idem si to užiť, pretože na tráve som ešte nikdy nestál. Ani prípravu na tráve som nemal žiadnu, no budem bojovať," dodal Gombos, ktorý sa v prvom kole kvalifikácie stretne s Austrálčanom Alexom Boltom.

Norbert Gombos
Foto: TASR/AP