Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Tenis

Fed Cup: Pražské finále otvorí súboj Kvitovej s Pavľučenkovovou

České tenistky Petra Kvitová (vpravo) a Lucie Šafářovoá Foto: TASR/AP

O poradí zápasov rozhodol piatkový žreb v Staromestskej radnici.

Praha 13. novembra (TASR) - Finálový súboj o Pohár federácie medzi tenistkami Česka a Ruska otvorí v sobotu o 14.00 h na harde v pražskej O2 Aréne duel Petry Kvitovej a Anastasie Pavľučenkovovej. Po nich nastúpi Karolína Plíšková, ktorá dostala prednosť pred Luciou Šafářovou, proti líderke ruského tímu Marii Šarapovovej. O poradí zápasov rozhodol piatkový žreb v Staromestskej radnici.

Obhajkyne prvenstva zabojujú v Prahe o štvrtý titul v priebehu uplynulých päť rokov a celkovo deviaty triumf v histórii. Vlani si vo finálovom súboji poradili s Nemkami. Svetová šestka Kvitová má vo Fed Cupe od roku 2011 výbornú bilanciu 20 víťazstiev a iba dve prehry. V piatok nastúpi proti 28. hráčke rebríčka WTA Pavľučenkovovej, s ktorou sa dosiaľ stretla deväťkrát, šesť zápasov vyhrala, naposledy tento rok na ceste za titulom v Madride.

Šarapovová pred finále niekoľkokrát vyhlásila, že ruský tím nepovažuje za favorita. "Možno sa snaží znížiť tlak, ale myslím si, že to bude vyrovnané finále. Je to otvorené a skutočne si myslím, že to bude tesné," uviedol podľa iDnes.cz kapitán českého fedcupového tímu Petr Pála. Češky sa s Ruskom, resp. Sovietskym zväzom dosiaľ stretli päťkrát, z toho trikrát zvíťazili, naposledy v moskovskom finále v roku 2011.

Finále Pohára federácie

Česko - Rusko

sobota 14. novembra

14.00 Petra Kvitová (6. v rebríčku WTA) - Anastasia Pavľučenkovová (28.)

nasleduje Karolína Plíšková (11.) - Maria Šarapovová (4.)

nedeľa 15. novembra

12.00 Kvitová - Šarapovová

nasleduje Plíšková - Pavľučenkovová

Lucie Šafářová, Barbora Strýcová - Jekaterina Makarovová, Jelena Vesninová