Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Tenis

Schmiedlová, Kučová, Hlaváčková a Hradecká ťahákmi EMPIRE Slovak Open

Na snímke zľava slovenské tenistky Kristína Kučová, Anna Karolína Schmiedlová, zástupca riaditeľa turnaja Tomáš Boleman, manažér turnaja Oto Majba a generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Podľa zástupcu riaditeľa turnaja Tomáša Bolemana bude tohtoročný EMPIRE Slovak najsilnejšie obsadeným v histórii.

Bratislava 29. apríla (TASR) - Slovenské tenistky Anna Karolína Schmiedlová s Kristínou Kučovou a Češky Barbara Záhlavová-Strýcová, Andrea Hlaváčková, Lucia Hradecká budú najväčšími ťahákmi 6. ročníka turnaja ITF EMPIRE Slovak Open v Trnave - medzinárodných majstrovstiev SR (4.-11. mája). Na najväčšom ženskom tenisovom podujatí na Slovensku (dotácia 75.000 dolárov) sa predstavia aj Izraelčanka Julia Glušková či Srbka Jovana Jakšičová, ktorá v tomto roku postúpila do finále turnaja WTA v mexickom Monterrey.

Záhlavová-Strýcová príde do Trnavy obhajovať vlaňajší titul. Hradecká je držiteľkou 17 titulov vo štvorhre, z toho 11 z nich získala s Hlaváčkovou. Obe české tenistky majú v zbierke aj strieborné olympijské medaily z Londýna 2012, kde prehrali až vo finále s americkými sestrami Serenou a Venus Williamsovými. Spolu získali i grandslamové tituly na Roland Garros 2011 a US Open 2013. Hradecká má grandslamovú trofej aj v mixe, s krajanom Františkom Čermákom triumfovala na Roland Garros 2013.

Podľa zástupcu riaditeľa turnaja Tomáša Bolemana bude tohtoročný EMPIRE Slovak najsilnejšie obsadeným v histórii. "Ako posledná sa do hlavnej súťaže dostala Ukrajinka Lesia Curenková, ktorá vo svetovom rebríčku figuruje na 161. mieste. Nasadenou jednotkou bude Barbora Záhlavová-Strýcová. Sme radi, že v Trnave bude obhajovať titul. Vlaňajší triumf ju nakopol a vo svetovom rebríčku sa dostala na 57. miesto. Úloha nasadenej dvojky pripadne vlaňajšej semifinalistke Karolíne Schmiedlovej, ktorú ja osobne tipujem za celkovú víťazku. Veľkým lákadlom by mali byť aj Češky Hlaváčková s Hradeckou či Renáta Voráčová, ktorá v Trnave trikrát vyhrala štvorhru. Voľné karty do hlavnej súťaže dostanú talentované Slovenky Viktória Kužmová s Kristínou Schmiedlovou, Češka Kateřína Siniaková a Maďarka Dalma Gálfyová. Do kvalifikácie udelíme šesť voľných kariet, tri dostanú Slovenky Rebeka Šramková, Tereza Miháliková a Tamara Kupková," informoval na utorňajšej tlačovej konferencii Boleman.



Veľká výzva

Pre Schmiedlovú je turnaj v Trnave veľkou výzvou. "Teším sa, že môžem byť doma a nemusím nikam cestovať. Po dlhom tripe po Amerike mi turnaj v Trnave padne vhod, z Bratislavy je to pol hodina. Prídu ľudia, ktorých poznám a ktorí ma podporujú. Nemyslím na rolu favoritky. Pôjdem od zápasu k zápasu a budem sa snažiť hrať svoju hru," zdôraznila odchovankyňa košického tenisu. Aj Kristína Kučová víta príležitosť zahrať si pred slovenskými fanúšikmi.

"Je to jeden z mála turnajov v Európe, ktorý je tak vysoko dotovaný. Má dobré zázemie, je kvalitne obsadený, hráčky sa vždy do Trnavy tešia," povedala víťazka juniorky na US Open z roku 2007. Organizátori chceli do Trnavy prilákať aj Janu Čepelová, zverenka trénera Martina Zathureckého sa však po postupe do finále turnaja WTA v Charlestone rozhodla uprednostniť kvalifikáciu na veľké antukové podujatie v Madride.