Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Keninová zdolala Gauffovú a postúpila do štvrťfinále

Sofia Keninová počas osemfinálového zápasu Australian Open proti Cori Gauffovej. 26. januára 2020. Foto: TASR/AP

Američanka Sofia Keninová ukončila púť Cori Gauffovej v tohtoročnej edícii turnaja. Pätnásťročnú krajanku zdolala 6:7 (5), 6:3, 6:0.

Melbourne 26. januára (TASR) – Česká tenistka Petra Kvitová zvíťazila v nedeľnom stretnutí osemfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne nad Mariou Sakkariovou z Grécka 6:7 (4), 6:3, 6:2. Sedmička podujatia sa tak stala prvou štvrťfinalistkou ženského pavúku. V dueli o postup do semifinále nastúpi proti najvyššie nasadenej Austrálčanke Ashleigh Bartyovej, ktorá zdolala Američanku Alison Riskeovú 6:3, 1:6, 6:4.

"Úprimne poviem, ani neviem, ako sa mi podarilo tento duel otočiť. Hrať proti Marii je vždy náročné, naposledy som s ňou prehrala. Dnes som musela tvrdo bojovať. Po prehratom tajbrejku prvého setu som si zvykla na jej hru a snažila som sa dostať do výmen," citoval slová vlaňajšej finalistky Australian Open server idnes.cz.

Bartyová odplatila Riskeovej prehru z vlaňajšieho Wimbledonu. O všetkom rozhodol brejk v desiatom geme tretieho setu. "Mám veľkú radosť, že som na domácom grandslame medzi elitnou osmičkou. Snažila som sa čo najdlhšie udržať vo výmene a trpezlivo čakať na svoje šance. V silnom verte to nebolo jednoduché, no zvládla som to," uviedla Bartyová v pozápasovom rozhovore s bývalým americkým tenistom Jimom Courierom.

Američanka Sofia Keninová ukončila púť Cori Gauffovej v tohtoročnej edícii turnaja. Pätnásťročnú krajanku zdolala 6:7 (5), 6:3, 6:0. Štrnástka podujatia sa potrápila iba v prvom sete, ktorý po 59 minútach prehrala. Gauffovej nevyšiel najmä tretí set, v ktorom stratila všetky svoje podania. "Bojovala som o každý fiftín a snažila som sa sústrediť iba na svoju hru. Nemyslela som na to, že je to americké derby. Brala som to ako každý iný zápas," uviedla Keninová pre akreditované médiá.

Keninová nastúpi vo štvrťfinále proti Tunisanke Ons Jabeurovej, ktorá zdolala Číňanku Čchiang 7:6 (4), 6:1

Dvojhra - ženy - 3. kolo:

Ashleigh Bartyová (1-Aus.) - Alison Riskeová (18-USA) 6:3, 1:6, 6:4
Sofia Keninová (14-USA) - Cori Gauffová (USA) 6:7 (5), 6:3, 6:0
Ons Jabeurová (Tunis.) - Čchiang Wang (27-Čína) 7:6 (4), 6:1
Petra Kvitová (7-ČR) - Maria Sakkariová (22-Gréc.) 6:7 (4), 6:3, 6:2