Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Tenis

Swiateková postúpila do finále a môže byť svetová jednotka

Poľská tenistka Iga Swiateková máva divákom po jej výhre nad Tunisankou Ons Jabeurovou v záverečnom zápase B-skupiny na MS WTA Tour v mexickom Cancúne 3. novembra 2023. Foto: TASR/AP

Duel medzi Swiatekovou a Sobolenkovou prerušili za stavu 2:1 pre dážď a dohrávalo sa v noci na pondelok SEČ.

Cancún 6. novembra (TASR) - Poľská tenistka Iga Swiateková bude súperkou Američanky Jessicy Pegulovej vo finále MS WTA Tour v mexickom Cancúne. Turnajová dvojka zdolala v druhom semifinále najvyššie nasadenú Bielorusku Arinu Sobolenkovú 6:3, 6:2. V prípade finálového triumfu bude opäť svetová jednotka.

Ak Poľka zdolá Pegulovú, vystrieda na čele rebríčka WTA Sobolenkovú, ktorá zasadla na ženská trón v septembri. "K návratu na post svetovej jednotky vedie ešte dlhá cesta, duel proti Jessice bude najťažší na celom turnaji. Ani jedna z nás ešte nestratila set. Nemôžem vám teraz prezradiť, čo bude v tomto zápase kľúčové," uviedla trojnásobná šampiónka Roland Garros pre akreditované médiá.

Duel medzi Swiatekovou a Sobolenkovou prerušili za stavu 2:1 pre dážď a dohrávalo sa v noci na pondelok SEČ. V prvom sete Poľka profitovala z rýchleho brejku. V druhom dejstve zobrala súperke podanie v prvom i siedmom geme a pri vlastnom servise premenila hneď prvý mečbal. Sobolenkovej tak odplatila vlaňajšiu semifinálovú prehru z MS WTA v americkom Forth Worth.


dvojhra - semifinále:



Iga Swiateková (Poľ.-2) - Arina Sobolenková (Biel.-1) 6:3, 6:2