Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Španielski tenisti v B-skupine ATP Cupu proti Japonsku a Gruzínsku

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Podľa ATP potvrdili takmer všetci hráči z najlepšej tridsiatky svetového rebríčka svoju účasť na tomto turnaji.

Sydney 16. septembra (TASR) - Tenisti Španielska na čele s Rafaelom Nadalom sa na novovytvorenom medzinárodnom turnaji ATP Cup stretnú v základnej B-skupine v Perthe s Japonskom a Gruzínskom. Rozhodol o tom pondelkový žreb v austrálskom Sydney.

V Perthe odohrajú svoje zápasy aj účastníci D-skupiny Rusko, USA a Taliansko. Na východnom pobreží Austrálie v Brisbane sa v A-skupine predstaví Srbsko vedené svetovou jednotkou Novakom Djokovičom spoločne s Francúzskom a JAR. V Brisbane nastúpi aj domáca reprezentácia v F-skupine postupne proti Nemecku, Grécku a Kanade. V hlavnom meste Sydney sa odohrajú súboje C-skupiny medzi Švajčiarskom, Belgickom a Veľkou Britániou. V E-skupine na seba narazia Rakúsko, Chorvátsko a Argentína.

Turnaj odštartuje 3. januára. Pribudnúť by malo ešte päť krajín až do konečného počtu 24 tímov. Osem najlepších tímov zo základných skupín postúpi do vyraďovacej časti, ktorá bude pokračovať v Sydney 12. januára. Podľa ATP potvrdili takmer všetci hráči z najlepšej tridsiatky svetového rebríčka svoju účasť na tomto turnaji. Informáciu priniesla agentúra AP.

Zloženie základných skupín ATP Cupu:

A-skupina (Brisbane): Srbsko, Francúzsko, JAR, +1 tím
B-skupina (Perth): Španielsko, Japonsko, Gruzínsko, +1 tím
C-skupina (Sydney): Švajčiarsko, Belgicko, Veľká Británia, +1 tím
D-skupina (Perth): Rusko, Taliansko, USA, +1 tím
E-skupina (Sydney): Rakúsko, Chorvátsko, Argentína, +1 tím
F-skupina (Brisbane): Nemecko, Grécko, Kanada, Austrália