Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Tenis

Serena Williamsová porazila Na Li a dosiahla v Miami rekordný triumf

Americká tenistka Serena Williamsová (vľavo) si podáva ruku po víťazstve 7:5, 6:1 s Číňankou Na Li vo finále ženskej dvojhry na turnaji WTA v Miami Foto: TASR/AP

Vzájomnú bilanciu zápasov upravila na 11:1 vo svoj prospech.

Miami 29. marca (TASR) - Američanka Serena Williamsová dosiahla na prestížnom tenisovom turnaji WTA Tour v Miami rekordný siedmy triumf. Vo finálovom súboji dvoch najvyššie nasadených hráčok zdolala domáca jednotka Číňanku Na Li za 121 minút v dvoch setoch 7:5 a 6:1.

Tridsaťdvaročná víťazka úvodného grandslamu roka v Melbourne Na Li, ktorá v semifinále vyradila Slovenku Dominiku Cibulkovú, viedla v prvom sete už 5:2. Svetová jednotka ho však dokázala ziskom piatich hier v rade vyhrať a v tom druhom už jasne dominovala. Za 47 minút v ňom triumfovala 6:1, na kurtoch v Miami tak dosiahla rekordné siedme víťazstvo, čím prekonala i najúspešnejšieho hráča mužskej dvojhry Andreho Agassiho.

"Stav 2:5 v prvom sete mi paradoxne pomohol. V tej chvíli som cítila, čo vlastne nemám čo stratiť a tak som začala hrať uvoľnene. A keď sa dostanem do pohody, darí sa mi," citovala agentúra AP Williamsovú, ktorá si zaknihovala svoj 59. titul na hlavnom profesionálnom okruhu. Vzájomnú bilanciu zápasov proti Číňanke zároveň upravila na 11:1 vo svoj prospech.

Fotogaléria:




finále - dvojhra:
Serena Williamsová (1-USA) - Na Li (2-Čína) 7:5, 6:1