Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Tenis

Seidelová víťazkou dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open

Na snímke Ella Seidelová (Nemecko) počas stretnutia proti Sofyi Lansereovej (Rusko) vo finále medzinárodného tenisového turnaja žien J&T Banka Slovak Open 4. novembra 2023 v Bratislave. Foto: FOTO TASR - Pavel Neubauer

Osemnásťročná Nemka získala tretí titul na okruhu ITF, doposiaľ najcennejší v kariére.

Bratislava 4. novembra (TASR) - Nemecká tenistka Ella Seidelová sa stala víťazkou dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open. Vo finále zdolala v bratislavskom NTC v pozícii nasadenej sedmičky šestku "pavúka" Rusku Sofiu Lansereovú 6:4, 7:6 (4). V druhom sete otočila z 2:5.

Osemnásťročná Nemka získala tretí titul na okruhu ITF, doposiaľ najcennejší v kariére. V lete nenašla premožiteľku na domácich podujatiach v Stuttgarte a Braunschweigu. Z Bratislavy si odnáša prémiu 9142 eur pred zdanením a 80 bodov do svetového rebríčka WTA.

"Vrátila som sa sem po tom, ako som vlani v NTC vyhrala titul na juniorskom turnaji. Mám na to skvelé spomienky, veľmi dobre sa mi tu hrá. Počas týždňa som nastúpila aj proti dvom domácim hráčkam Nine a Mii, na zápasy sa prišli pozrieť diváci a vytvorili dobrú atmosféru. Rovnako organizácia turnaja bola výborná, určite sa sem opäť rada vrátim," povedala pre oficiálnu webstránku turnaja Seidelová, ktorá iba pred pár dňami dovŕšila plnoletosť.

Druhý nasadený francúzsko-český pár Estelle Cascinová, Jesika Malečková získal na turnaji titul vo štvorhre. Vo finále si hladko poradil s trojkami "pavúka" Denisou Hindovou a Karolínou Kubáňovou z Česka 6:3, 6:2.

Malečková obhájila v Bratislave trofej z minulého roka, ktorú získala po boku krajanky Renaty Voráčovej. Cascinová v Bratislave štartovala vôbec po prvý raz.

dvojhra - finále:

Ella Seidelová (Nem.-7) - Sofia Lanzereová (Rus.-6) 6:4, 7:6 (4)

štvorhra - finále:

Estelle Cascinová, Jesika Malečková (Tal./ČR-2) - Denisa Hindová, Karolína Kubáňová (ČR-3) 6:3, 6:2