Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Finalistka Wimbledonu juniorov Schmiedlová priniesla ukázať trofej

Na snímke porazená finalistka tohtoročnej wimbledonskej juniorskej dvojhry Kristína Schmiedlová počas tlačovej konferencie 7. júla 2014 v Bratislave. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Po cennom úspechu plánuje Schmiedlová oslavu so svojou staršou sestrou Annou Karolínou v prítomnosti celej rodiny.

Bratislava 7. júla (TASR) - Finálová účasť v juniorskej dvojhre na grandslame vo Wimbledone je pre tenistku Kristínu Schmiedlovú napriek menšiemu sklamaniu z prehry obrovským úspechom. Ešte len 16-ročná hráčka sa vrátila z londýnskeho turnaja vyčerpaná, no v najbližšom období nebude mať na oddych veľa času. Čaká ju príprava na tri letné veľké fóra a následne účasť na turnajoch ženskej kategórie.

Posledné tri týždne boli pre talentovanú členku NTC náročné. Najskôr prehrala vo finále prípravného turnaja pred Wimbledonom v Roehamptone s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou a po následnej päťzápasovej víťaznej šnúre ju tá istá hráčka zdolala aj na vrchole hlavného podujatia junioriek. "Do finále som vstúpila dobre. Mala som dobrý servis, no škoda druhého setu, kde som zahrala v rozhodujúcom geme zbytočne jednu dvojchybu. Rozhodnúť tak musel tretí set, v ktorom boli úvodné gemy vyrovnané, ale potom sa to zlomilo a zrazu to nešlo. Je to však pre mňa veľký úspech, nečakala som to," uviedla na pondelňajšom stretnutí s novinármi Schmiedlová.

Spoločne so svojím tímom priletela na Slovensko len v priebehu dňa. Náročný program a osemnásť strávených dní na kurte sa podpísali pod veľkú dávku únavy. "Som vyčerpaná. Spala som asi dve či tri hodiny, keďže sme mali wimbledonskú večeru. Na druhej strane som aj trošku sklamaná. Triumf je predsa niečo iné ako druhé miesto, ale teším sa aj z toho a dúfam, že o tok zvíťazím," dodala Schmiedlová.



Práve na nedeľňajšom večernom posedení mala možnosť stretnúť sa s čerstvými víťazmi prestížneho britského grandslamu Srbom Novakom Djokovičom a Češkou Petrou Kvitovou."Bol to obrovský zážitok. Škoda len, že to nie sú moji najobľúbenejší hráči," vtipne zhodnotila večer 16-ročná hráčka a dodala: "Dúfam, že sa tam opäť dostanem na budúci rok, budem sa môcť pekne obliecť a vidieť opäť víťazov Wimbledonu."

Výkony svojej zverenky na londýnskej tráve vyzdvihol aj jej tréner Ľubomír Kurhajec. "Myslím, že Kristína sa týmto výsledkom zaradila medzi svetovú juniorskú špičku. Na dievča má veľmi dobré podanie, a ak by som sa mal na to pozrieť s nadhľadom, povedal by som, že má svetový servis. Platí to aj o jej bekhende. Zlepšil by som do budúcna len pohyb na kurte. Zažil som už mnoho junioriek, ktoré hrali grandslamy od čias Habšudovej či Rybárikovej a myslím si, že Kristína je skutočne výnimočná hráčka," ozrejmil Kurhajec.

Ku gratuláciám sa pridal aj generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu (STZ) Igor Moška: "Chcel by som jej zagratulovať k tomuto úspechu. Pevne verím, že preberanie trofeje za finálovú účasť na dvorci číslo jeden si zopakuje o niekoľko rokov neskôr na Centri. Kristína určite na to má, je to veľký talent slovenského tenisu."

Po cennom úspechu plánuje Schmiedlová oslavu so svojou staršou sestrou Annou Karolínou v prítomnosti celej rodiny. Potom bude nasledovať príprava na tenisové ME juniorov, následne absolvuje II. olympijské hry mládeže v Nankingu a nasledovať bude účasť na záverečnom grandslame roka US Open. Po významnom podujatí sa predstaví už na turnajoch v ženskej kategórii.