Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Schmiedlová by na olympiáde rada nadviazala na úspech z Wimbledonu

Na snímke Kristína Schmiedlová Foto: TASR/Pavel Neubauer

Určite by som chcela dosiahnuť čo najväčší úspech. Cestujeme s predstihom, tak dúfam, že sa stihnem rozohrať a myslím, že mám šancu predviesť dobrý tenis, uviedla pre TASR talentovaná tenistka.

Bratislava 11. augusta (TASR) - Slovenská tenistka Kristína Schmiedlová by na blížiacich sa II. olympijských hrách mládeže v čínskom Nankingu rada nadviazala na úspech z Wimbledonu. V ňom sa pred mesiacom prebojovala až do finále dvojhry junioriek, v ktorom bola nad jej sily Lotyška Julia Ostapenková a podľahla jej 6:2, 3:6 a 0:6.

"Určite by som chcela dosiahnuť čo najväčší úspech. Cestujeme s predstihom, tak dúfam, že sa stihnem rozohrať a myslím, že mám šancu predviesť dobrý tenis," uviedla pre TASR talentovaná tenistka. "Rada by som nadviazala na úspech na Wimbledone. Finále by ma určite potešilo, budem sa snažiť zahrať čo najlepšie a vydať zo seba maximum."

Aj napriek menšiemu sklamaniu z prehry bola pre Schmiedlovú účasť vo wimbledonskom finále veľkým úspechom, no ako hovorí, teraz sa už pozerá na ďalšie výzvy. Verí, že v Nankingu zamieša karty a mohla by dosiahnuť až na celkový triumf. "Všetky tie emócie z Wimbledonu sú už za mnou. Samozrejme, keď ide človek na nejaký turnaj, chce sa dostať až do finále. A keď sa tam už dostane, chce zvíťaziť. Ale aj tak musím povedať, že ocitnúť sa vo finále je pekný úspech a dúfam, že teraz zvíťazím," pokračovala 17-ročná Schmiedlová, ktorá si uvedomuje, že na OH mládeže ju nečaká ľahká úloha. "Idú tam podobné hráčky ako na grandslam. Nejdú možno dve-tri, ktoré sú predo mnou, ale bude to určite náročný turnaj a musím hrať skutočne dobre, aby som vyhrala."

Slovenská výprava odcestovala do dejiska hier, ktoré sa uskutočnia od 16. do 28. augusta, s 38 športovcami. SR bude reprezentovať 18 futbalistiek, 4 tenisti (2 chlapci a 2 dievčatá), traja atléti (1+2), vodní slalomári (2+1) a plavci (1+2), dvaja cyklistky, po jednom lukostrelcovi, boxerovi, gymnastovi, strelkyni a jachtárovi. Vlajkonosičom výpravy na otváracom ceremoniáli 16. augusta bude kajakár na divokej vode Jakub Grigar. Vedúcim výpravy je legendárny strelec Jozef Gönci.