Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tenis

Schmiedlová postúpila do štvrťfinále dvojhry na EMPIRE Slovak Open

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová odvracia loptičku ruskej tenistky Margarity Gasparjanovej v 2. kole ženskej dvojhry na turnaji ITF Empire Slovak Open 2014 v Trnave vo štvrtok 8. mája 2014. FOTO TASR/Lukáš Grinaj

V dueli o postup do semifinále nastúpi v piatok proti talentovanej Češke Kateřine Siniakovej.

Trnava 8. mája (TASR) - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na turnaji ITF EMPIRE Slovak Open v Trnave. V 2. kole si ako nasadená dvojka poradila s Ruskou Margaritou Gasparyanovou v dvoch setoch 7:5 a 6:3. V dueli o postup do semifinále nastúpi v piatok proti talentovanej Češke Kateřine Siniakovej.

Schmiedlová bola po postupe medzi elitnú osmičku spokojná. "Dnes mi to išlo od začiatku. Možno prišli momenty, keď som spravila zbytočné chyby, ale v podstate som to mala celý čas ako tak pod kontrolou. Gasparyanová je rovnako stará ako ja. Hrala som proti nej v juniorských zápasoch. Už dvakrát som proti nej vyhrala ťažké zápasy, aj preto som si celkom verila. Možno som niekedy mohla zahrať vyššiu loptu, lebo to väčšinou robí problém hráčkam, ktoré majú jednoručný bekhend. Servovala veľmi dobre, ale mne tiež išlo podanie," povedala Schmiedlová pre oficiálnu stránku turnaja.

V ďalšom kole ju čaká držiteľka voľnej karty Siniaková. „Je to ťažká súperka. Už som ju dlho nevidela. Asi od toho zápasu, čo som proti nej hrala na juniorskom Roland Garros v roku 2012. Bolo to vtedy ťažké, veľmi ma tlačila. Hrala lopty so silou, napriek tomu, že je o dva roky mladšia. Vybehávala som to. Posúva sa dopredu veľmi rýchlo, ale pre mňa je tu veľká šanca ísť v Trnave ďalej,“ dodala Košičanka.

Dvojhra - 2. kolo:

Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (2-SR) - Margarita Gasparyanová (Rus.) 7:5, 6:3, Olivia Rogowska (Austr.) - Tateja Majeričová (Slov.) 6:3, 6:2, Danka Koviničová (ČH) - Petra Martičová (4-Chor.) 6:3, 6:2, Aleksandra Kruničová (Srb.) - Denisa Allertová (ČR) 2:0 - skreč, Lesia Curenková (Uk.) - Sajaj Čeng (Čína) 6:3, 6:3, Kateřina Siniaková (ČR) - Anna-Lena Friedsamová (6-Nem.) 6:3, 2:6, 6:2