Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Schmiedlová podľahla Keninovej vo finále turnaja WTA v Hobarte

Anna Karolína Schmiedlová, archívna snímka. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Schmiedlovej kouč bol s jej celkovým vystúpením na podujatí spokojný.

Hobart 12. januára (TASR) - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová prehrala vo finále dvojhry na turnaji WTA v tasmánskom Hobarte s Američankou Sofiou Keninovou 3:6, 0:6. Zverenka trénera Milana Martinca podľahla svojej súperke za 1:13 h a nepridala tak svoj štvrtý titul na okruhu WTA Tour.

Finálové stretnutie bolo vyrovnané iba do stavu 3:3 v prvom sete. Následne začala Schmiedlová robiť viac chýb ako jej súperka, ktorá predvádzala presnejšie údery a pôsobila na kurte sviežejším dojmom. Dvadsaťročná Keninová nedovolila Slovenke v ďalšom priebehu duelu získať už ani jednu hru a vo svojom prvom finálovom vystúpení na WTA Tour jednoznačne zvíťazila.

"Toto finále bolo pre mňa neočakávané a som veľmi rada, že som sa sem dostala. Dnes som nehrala podľa svojich predstáv. Mala som šancu len na začiatku, potom hrala Sofia veľmi dobre a gratulujem jej k víťazstvu," povedala počas pozápasového ceremoniálu 24-ročná slovenská tenistka.

Schmiedlovej kouč bol s jej celkovým vystúpením na podujatí spokojný. "Súperka bola dnes lepšia. Hrala veľmi presne, mala výbornú dĺžku úderov. Držala 'Kaju' stále pod tlakom a nútila ju robiť chyby. Aj keď to proti Keninovej nevyšlo, Karolína odohrala veľmi dobrý turnaj," uviedol pre TASR Martinec.

Pre Slovenku to bolo piate finále na WTA Tour, získala tri tituly. V roku 2015 vyhrala turnaje v Katoviciach a v Bukurešti, vlani v Bogote. V Hobarte získala prémiu 21.400 dolárov pred zdanením a 180 bodov do svetového rebríčka WTA. V jeho pondelňajšom vydaní bude figurovať na 59. mieste.

"Som taká šťastná, že sa mi podarilo získať tento titul. Predstavila som sa v Hobarte prvýkrát a už teraz sa teším, ako sa sem v ďalších rokoch vrátim. Som veľmi spokojná s tým, ako som sa dokázala koncentrovať počas celého zápasu. Možno to vyzeralo ľahko, no každý gem bol tesný a vedela som, že v každom musím vydať zo seba maximum," citovala Keninovú oficiálna webstránka WTA.



dvojhra - finále:



Sofia Keninová (USA) - Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) 6:3, 6:0