Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Tenis

Schmiedlová postúpila v Nankingu do 2. kola dvojhry

Slovenka Kristína Schmiedlová Foto: TASR/AP

Nad Priscillou Honovou z Austrálie zvíťazila v dvoch setoch.

Nanking 18. augusta (TASR) - Slovenská tenistka Kristína Schmiedlová zvíťazila v zápase 1. kola na II. olympijských hrách mládeže v čínskom Nankingu nad Priscillou Honovou z Austrálie 6:3, 6:2 a postúpila do 2. kola. Nedarilo sa jej krajanke Viktórii Kužmovej, ktorá nestačila na Jelenu Ostapenkovú z Lotyšska a prehrala 6:3, 0:6, 2:6.

Tréner Ľubomír Kurhajec ocenil hru Schmiedlovej, výhrady mal len k podaniu. "Kristína vyhrala s prehľadom. Vychádzali jej všetky údery, len podanie nie. Mala dosť veľa dvojchýb, servis ju neposlúchal. Napriek tomu Honovú zdolala jasnejšie, než pred Wimbledonom na turnaji v Roehamptone," povedal pre portál olympic.sk.

Na margo prehry Kužmovej Kurhajec uviedol: "Škoda, mala dobrú šancu, pretože Ostapenková dnes bola zdolateľná. Spočiatku ako keby sa jej Viki bála a robila chyby, ale potom sa osmelila a od piatej hry odohrala prvý set veľmi dobre. Na začiatku druhého však pri výhode pokazila ľahkú loptičku a napokon pustila súperku do brejku. Potom sa už Lotyška znovu dostala do pohody. V treťom sete Viki ešte za stavu 0:2 zabojovala a vyrovnala, ale potom jej už súperka nedala šancu. Fakt je však ten, že Kužmová veľa kazila – mala dosť dvojchýb, aj veľa úderov do siete."

Cez 1. kolo štvorhry sa nedostala slovenská dvojica Alex Molčan, Martin Blaško. Na ich sily bolo kórejské duo Chung Yo, Lee Da, ktoré zvíťazilo 6:3, 6:3.

dvojhra - 1. kolo:
Kristína Schmiedlová (SR) - Priscilla Honová (Austr.) 6:3, 6:2
Jelena Ostapenková (Lotyš.) - Viktória Kužmová (SR) 3:6, 6:0, 6:2

štvorhra - 1. kolo:
Chung Yo, Lee Da (Kór.rep.) - Alex Molčan, Martin Blaško (SR) 6:3, 6:3