Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Tenis

Problémy nám robil vietor, povedala Rybáriková po semifinálovej prehre

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková Foto: TASR/AP

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková s Nemkou Andreou Petkovicovou neuspeli v semifinále štvorhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone.


Wimbledon 4. júla (TASR) - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková s Nemkou Andreou Petkovicovou neuspeli v semifinále štvorhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Štrnástemu nasadenému maďarsko-francúzskemu páru Timea Babosová, Kristina Mladenovicová podľahli hladko v dvoch setoch 1:6, 3:6. Rybáriková dohrávala zápas so zabandážovanou rukou po tom, ako za stavu 1:1 v druhom dejstve utrpela po páde pri pokuse dobehnúť stopbal tržnú ranu.

Zverenka trénera Petra Hubera napriek semifinálovej prehre dosiahla vo Wimbledone životný úspech na podujatiach veľkej štvorky. Vďaka postupu medzi elitné kvarteto si z Petkovicovou rozdelia prémiu 81.500 libier. Poslednou slovenskou semifinalistkou vo štvorhre na grandslame bola Daniela Hantuchová na US Open 2011, na Australian Open 2002, 2009 a Roland Garros 2006 bola vo finále. Ďalšou Slovenkou v deblovom grandslamovom finále bola Janette Husárová na US Open 2002. Babosová s Mladenovicovou nastúpia v sobotňajšom finále proti talianskemu páru Sara Erraniová, Roberta Vinciová.

Rybáriková po semifinálovej prehre netajila sklamanie. "Zápas nám celkovo nevyšiel. Strašne fúkalo a Andrea si nemohla vyhrať svoje podanie, vietor jej robil problémy. Nemohla sa do toho dostať. V predchádzajúcich zápasoch však servovala výborne, takže jej nemám vôbec čo vyčítať. Pokiaľ ide o moje zranenie, odrela som si kožu a začalo mi to krvácať, preto som si zavolala fyzioterapeutku, ktorá mi to zatejpovala. Nie je to však nič vážne, bude to ok," povedala Rybáriková, ktorá vyslovila s celkovým vystúpením vo wimbledonskom debli veľkú spokojnosť. "Iba druhýkrát sme hrali s Andreou spolu a hneď sme postúpili do grandslamového semifinále, čo je super výsledok. Absolútne sme to nečakali, veď sme mali ťažký žreb. V prvom kole sme však vyradili nasadené trojky a pokojne sme mohli celý turnaj aj vyhrať, škoda dnešného nevydareného duelu. Je super, že môžeme hrať spolu. Určite to skúsime aj na záverečnom grandslame sezóny US Open a verím, že sa nám i v New Yorku bude dariť," dodala slovenská trojka, ktorú po Wimbledone čakajú hardové turnaje v Baku a Istanbule, potom odlieta na zámorskú šnúru.

Ženy - štvorhra - semifinále:
Timea Babosová, Kristina Mladenovicová (14-Maď./Fr.) - Magdaléna RYBÁRIKOVÁ, Andrea Petkovicová (SR/Nem.) 6:1, 6:3