Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Rybáriková postúpila do semifinále dvojhry na turnaji WTA

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková Foto: TASR/AP

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková si vo štvrťfinále poradila s Nemkou Annikou Beckovou za 76 minút v dvoch setoch 6:2, 7:5.

Hertogenbosch 19. júna (TASR) - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková sa prebojovala už do semifinále dvojhry na trávnatom turnaji WTA v holandskom Hertogenboschi (dotácia 250.000 dolárov). Vo štvrťfinále si poradila s Nemkou Annikou Beckovou za 76 minút v dvoch setoch 6:2, 7:5. V dueli o postup do šiesteho singlového finále na okruhu WTA nastúpi v piatok proti Číňanke Ťie Čeng, s ktorou má vyrovnanú bilanciu 2:2. V roku 2009 ju zdolala v dvoch setoch na tráve v Birminghame a svoju spanilú jazdu vtedy zakončila ziskom prvého titulu. V posledných dvoch zápasoch však mala navrch bývalá semifinalistka Australian Open a Wimbledonu.

Becková sa po rýchlom brejku ujala vedenia 2:0. Rybáriková však potom získala šesť gemov v rade a prvý set sa stal jasne jej korisťou. Zverenka trénera Petra Hubera účinne využívala slajzovaný bekhend, nebála sa chodiť na sieť, kde zakončovala úspešnými volejmi. V druhom dejstve síce Becková vyrovnala z 2:5 na 5:5, no koncovka patrila Rybárikovej, ktorá upravila vzájomnú bilanciu s Beckovou na 2:0, v tomto roku ju pokorila aj na antuke v Madride. Slovenská trojka má v Hertogenboschi už istú prémiu 11.500 USD a 110 bodov do svetového rebríčka WTA. Podujatie Topshelf Open je pre Rybárikovú generálkou na prestížny Wimbledon.

Rybáriková bola po postupe medzi elitné kvarteto spokojná. "Podala som veľmi dobrý výkon. Som rada, že som Beckovú zdolala v dvoch setoch, pretože je to nepríjemná hráčka, ktorá veľa vybehá. Všetko si s ňou treba uhrať. V druhom sete za stavu 5:2 tam prišlo malé zaváhanie, no našťastie v koncovke som ju opäť brejkla a už som to dotiahla do úspešného konca. Taktika bola podobná ako v dueli 2. kola proti ďalšej Nemke Andree Petkovicovej - využívať slajz, dobre servovať, chodiť na sieť a zakončovať volejmi. Slajzy sú na tráve veľmi účinné, znemožňujú mojim súperkám vyvinúť tlak. Keď po takomto údere nabehnem na sieť, majú zo mňa rešpekt. Dnes mi taktika dokonale vyšla," povedala pre TASR Rybáriková, ktorá proti Ťie Čeng čaká ešte náročnejší zápas. "Tráva je jej najobľúbenejším povrchom, o čom svedčí aj to, že bola v semifinále Wimbledonu. V Hertogenboschi hrá naozaj výborne. Skvele returnuje, hrá loptičky tesne po odskoku. Ťažko povedať, kto je favoritkou. Ja mám lepší renking, no ona bola v minulosti v rebríčku vyššie. Uvidíme, ako to dopadne. Ak chcem uspieť, musím podať stopercentný výkon."

ženy dvojhra - štvrťfinále:
Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) - Annika Becková (Nem.) 6:2, 7:5, Čcheng Ťie (Čína) - Elina Svitolinová (Ukr.) 6:3, 6:0, Klára Koukalová (8-ČR) - Jaroslava Švedovová (Kaz.) 6:2, 6:4, Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) - Annika Becková (Nem.) 6:2, 7:5, Coco Vandewegheová (USA) - Garbine Muguruzová Blancová (7-Šp.) 7:6 (3), 6:1

muži dvojhra - štvrťfinále:
Joao Sousa (Por.) - Thiemo de Bakker (Hol.) 6:4, 6:2, Benjamin Becker (Nem.) - Vasek Pospisil (6-Kan.) 6:7 (3), 7:6 (5), 6:4