Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Rybáriková prehrala vo finále dvojhry v New Haven s Kvitovou

Na snímke slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková. FOTO TASR/AP

Z New Haven si odnáša prémiu 64.000 USD a 305 bodov do svetového rebríčka WTA.

New Haven 23. augusta (TASR) - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková nezískala piaty titul na okruhu WTA. Vo finále dvojhry na hardovom turnaji v americkom New Haven (dotácia 710.000 USD), jej šiestom v kariére, podľahla nasadenej štvorke Češke Petre Kvitovej v dvoch setoch 4:6, 2:6.

Napriek prehre so svetovou štvorkou dosiahla na podujatí Connecticut Open najlepší výsledok v tomto roku. V 2. kole získala najcennejší skalp v kariére, keď vyradila svetovú dvojku a obhajkyňu titulu Rumunku Simonu Halepovu. Z New Haven si odnáša prémiu 64.000 USD a 305 bodov do svetového rebríčka WTA. V jeho novom vydaní by sa mala posunúť z 68. na 44. miesto.

Rybáriková si suverénnym spôsobom vyhrala svoje úvodné tri podania, v siedmom geme jej však odišiel prvý servis, čo bolo vodou na mlyn Kvitovej, ktorá vďaka kvalitným returnom prelomila súperkino podanie a po potvrdení brejku si vybudovala náskok 5:2. Rybáriková v ďalších minútach po sérii nevynútených chýb dvojnásobnej wimbledonskej šampiónky znížila na 4:5, no následne zaváhala pri vlastnom servise a tak sa prvý ser stal korisťou Kvitovej.

V druhom dejstve česká jednotka za stavu 3:2 po víťaznom bekhendovom longlajne získala Rybárikovej podanie a zápas už dotiahla do úspešného konca. Za stavu 5:2 premenila pri podaní súperky hneď prvý mečbal a upravila vzájomnú bilanciu s Rybárikovou na 5:1. Jediné víťazstvo dosiahla staronová slovenská trojka vo finále antukového turnaja ITF v Prahe. Pre Rybárikovú bol turnaj v New Haven generálkou na záverečný grandslam sezóny US Open, kde nastúpi na úvod proti desiatej nasadenej Dánke Caroline Wozniackej.

Fotogaléria: Magdaléna Rybáriková vo finále WTA v americkom New Havene

Rybáriková vo svojom prejave počas slávnostného ceremoniálu zložila Kvitovej poklonu. "Petra predvádzala počas celého týždňa skvelý tenis a zaslúžene vyhrala. Sme dobré kamarátky a chcem jej zablahoželať k titulu, je to pravá šampiónka. Ja sa chcem v prvom rade poďakovať môjmu novému trénerovi Martinovi Ležákovi, ktorý ma sprevádza na zámorských turnajoch a naša spolupráca rýchlo priniesla svoje ovocie. Veľká vďaka patrí aj fanúšikom, už sa teším na budúci rok. Napriek finálovej prehre som s mojím vystúpením v New Haven veľmi spokojná. Verím, že finálová účasť mi dodá veľa sebavedomia pred štartom US Open."

Kvitová si pripísala na konto 13. titul na WTA Tour, druhý v tomto roku. Celým turnajom prešla bez straty jediného setu, vo finále sa prezentovala 13 winnermi. "Za stavu 5:3 som podávala na víťazstvo v prvom sete, čo je vždy veľmi zložitá situácia. Servovala som s novými loptičkami a bolo to trochu hektické. Dôležité však bolo, že aj keď som stratila podanie, za stavu 5:4 som ju brejkla a získala prvý set vo svoj prospech," povedala Češka pre oficiálnu stránku WTA.

Dvojhra - finále:
Petra Kvitová (2-ČR) - Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) 6:4, 6:2