Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Rybáriková prešla v New Haven cez Halepovú a je vo štvrťfinále

Magdaléna Rybáriková Foto: TASR/AP

Rybáriková v doterajšej kariére ešte nikdy nevyhrala nad renkingovo vyššie postavenou hráčkou.

New Haven 20. augusta (TASR) - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková dosiahla na turnaji WTA v americkom New Haven veľký úspech, keď si v druhom kole poradila s najvyššie nasadenou a zároveň druhou hráčkou svetového rebríčka Simonou Halepovou z Rumunska. Dvadsaťpäťročná slovenská reprezentantka zdolala obhajkyňu vlaňajšieho titulu v troch setoch 6:2, 4:6 a 6:3. Zabezpečila si tak účasť vo štvrťfinále, v ktorom sa stretne s domácou Alison Riskeovou.

Rybáriková v doterajšej kariére ešte nikdy nevyhrala nad renkingovo vyššie postavenou hráčkou. Celkovo je to pre ňu štvrté víťazstvo nad tenistkou z Top 10 rebríčka WTA Tour.

"Myslím si, že sa jej nepáčilo, keď som striedala údery a chodila na sieť. Taktiež som výborne podávala. Bol to pre mňa naozaj dobrý zápas. Na všetkých amerických turnajoch som mala ťažké žreby, takže som rada, že som vyhrala toto stretnutie. Je to skvelý pocit, zdolať takú veľkú šampiónku. Dúfam, že mi to dodá sebavedomie. Som šťastná, že som sa prebojovala do štvrťfinále," uviedla Rybáriková pre oficiálnu stránku.

Pochvalu si vyslúžila aj od svojej súperky. "V treťom sete podávala naozaj výborne a dnes hrala celkovo dobre. Pre mňa to nebol zlý zápas, ale vždy som smutná, keď prehrám. Z dnešného duelu si musím zobrať pozitíva a posunúť sa ďalej," povedala Halepová.



dvojhra - 2. kolo:

Alison Riskeová (USA) - Flavia Pennettová (6-Tal.) 6:1, 7:6(3), Barbora Záhlavová-Strýcová (ČR) - Caroline Garciová (Fr.) 7:5, 6:2, Petra Kvitová (ČR) - Jekaterina Makarovová (Rus.) 6:2, 6:1, Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) - Simona Halepová (1-Rum.) 6:2, 4:6, 6:3