Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Rakúsky kapitán očakáva v DC so Slovenskom vyrovnaný zápas

Na snímke zľava Alexander Peya, Dominic Thiemn, nehrajúci kapitán Clemens Trimmel, Andreas Haider- Maurer a Gerald Melzer Foto: TASR/Pavel Neubauer

Jednotkou v rakúskom tíme bude 20-ročný Dominic Thiem, pre ktorého to bude zároveň debut v Davis Cupe.

Bratislava 1. apríla (TASR) - Rakúsky daviscupový tím sa od pondelka pripravuje na zápas 2. kola 1. skupiny euro-africkej zóny proti Slovensku v Bratislave v kompletnom zložení. Kapitán Clemens Trimmel očakáva náročné a vyrovnané stretnutie. Rakúšania majú v NTC jasný cieľ - zvíťaziť a postúpiť do septembrovej baráže o svetovú skupinu.

V Aegon aréne zatiaľ stihli absolvovať dva tréningy a s podmienkami sú spokojní. "Sledoval som na prelome januára a februára osobne zápas Slovenska s Lotyšskom, takže vieme, čo môžeme očakávať. Vieme, že kurt je dobre pripravený. Zatiaľ sú všetci naši hráči fyzicky v poriadku a na zápasy sa veľmi tešíme," povedal Trimmel na utorňajšej tlačovej konferencii. "Slovenský tím je veľmi silný a očakávame vyrovnané stretnutie. Mám už aj predstavu o tom, kto bude našou singlovou dvojkou, no to zatiaľ neprezradím," dodal kapitán.

Jednotkou v rakúskom tíme bude 20-ročný Dominic Thiem, pre ktorého to bude zároveň debut v Davis Cupe. "Je to pre mňa splnenie detského sna. Odmalička som túžil reprezentovať v Davisovom pohári a na zápas sa veľmi teším," priznal Thiem, ktorý slovenských daviscupových reprezentantov dobre pozná, Lacka zdolal pred dvomi rokmi na turnaji vo Viedni. "Hral som už aj s Martinom Kližanom v januári v kvalifikácii Australian Open a na challengerovej úrovni aj s Andrejom Martinom. Približne viem, čo môžem očakávať," dodal talentovaný Rakúšan, pre ktorého sú po tenise druhou veľkou "srdcovkou" skoky na lyžiach.

Okrem Thiema, Andreasa Haidera-Maurera a Geralda Melzera bude rakúskemu kapitánovi k dispozícii aj skúsený Alexander Peya. Tretí najlepší deblista súčasnosti si ako jediný pamätá vzájomný duel oboch tímov spred 14 rokov. "Viem, že to vtedy nedopadlo pre nás najlepšie. Teraz sa pokúsime zvíťaziť. Štvorhra môže byť kľúčová, uvidíme, ako dopadnú úvodné piatkové dvojhry."