Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Tenis

Pohánková postúpila už do štvrťfinále na turnaji J&T Banka Slovak Open

Na snímke slovenská tenistka Mia Pohánková. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Pohánková dokázala v NTC otočiť už tretí zápas, v treťom sete prehrávala 1:3.

Bratislava 1. novembra (TASR) - Talentovaná slovenská tenistka Mia Pohánková sa prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open v Bratislave. Pätnásťročná nádej zdolala v 2. kole v dueli dvoch kvalifikantiek Nemku Stephanie Wagnerovú po trojsetovom boji 6:3, 5:7, 6:4. V dueli o postup do semifinále nastúpi proti Wagnerovej krajanke Elle Seidelovej nasadenej ako číslo 7. Ďalej ide aj Pohánkovej krajanka Renáta Jamrichová po triumfe 3:6, 6:2, 6:3 nad ruskou kvalifikantkou Alevtinou Ibragimovovou.

Pohánková dokázala v NTC otočiť už tretí zápas, v treťom sete prehrávala 1:3. "Ešte stále to spracovávam. Nejaký čas mi potrvá, kým si naplno uvedomím, čo som dosiahla. Prvý set bol super. V druhom začala súperka chodiť viac na sieť a vychádzali jej voleje, ja som trochu znervóznela. V treťom dejstve som aj vďaka výbornej atmosfére dokázala otočiť nepriaznivý vývoj," uviedla po zápase Pohánková.

Pred začiatkom turnaja sa jej ani nesnívalo o tom, že by mohla postúpiť medzi elitnú osmičku: "Je to môj prvý ženský turnaj, na ktorom štartujem s voľnou kartou. Je neskutočné, že som sa dostala tak ďaleko. Wagnerová je o 14 rokov staršia a má oveľa viac skúseností, napriek tomu som ju dokázala zdolať aj vďaka kvalitnému prvému podaniu a dobrému pohybu po dvorci."

Jamrichová rovnako ako v úvodnom kole prehrala prvý set, no v ďalšom priebehu zápasu mala navrch. "Bol to dosť podobný zápas ako v utorok. V prvom sete som sa nevedela dostať do správneho rytmu, bola som mimo a nestíhala som. Súperka hrala veľmi rýchlo. Od druhého setu som zlepšila podanie, dokázala som Rusku dostať do dlhších výmen, v ktorých som slávila úspech. Moju štvrťfinálovú protivníčku Paquetovú vôbec nepoznám a ani neviem, ako vyzerá," povedala vlaňajšia semifinalistka bratislavského turnaja.



dvojhra - 2. kolo:

Renáta JAMRICHOVÁ (SR) - Aventija Ibragimovová (Rus.) 3:6, 6:2, 6:3,
Mia POHÁNKOVÁ (SR) - Stephanie Wagnerová (Nem.) 6:3, 5:7, 6:4