Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Nadal titul na US Open neobháji, pre zranenie účasť odvolal

Rafael Nadal Foto: TASR/AP

Španielsky tenista sa nestihol zotaviť zo zranenia zápästia na pravej ruke.

New York 18. augusta (TASR) - Španielsky tenista Rafael Nadal nebude obhajovať titul na záverečnom grandslamovom podujatí sezóny US Open v New Yorku. V pondelok o tom informoval prostredníctvom sociálnych sietí s tým, že sa nestihol zotaviť zo zranenia zápästia na pravej ruke.

"Je mi veľmi ľúto musieť oznámiť, že nebudem môcť hrať na tohtoročnom US Open," oznámila svetová dvojka. "Je to pre mňa veľmi ťažká chvíľa, pretože je to turnaj, ktorý milujem. Nemôžem robiť nič iné ako akceptovať túto situáciu," dodal 28-ročný Nadal, ktorý si zápästie zranil koncom júla počas tréningu doma na Mallorke. Následne sa musel odhlásiť z turnajov Rogers Cup v Toronte i Cincinnati Open.

"Boli sme v záverečnej etape rekonvalescencie, ale bohužiaľ ešte nie je pripravený na náročné päťsetové zápasy, ktoré by ho čakali na US Open," povedal Nadalov osobný lekár Angel Ruiz-Cotorro.

Štrnásťnásobný grandslamový šampión vyhral US Open aj v roku 2010. Turnaj v areáli Flushing Meadows štartuje o týždeň a iba štvrtýkrát v Open ére od roku 1968 bude obhajca titulu chýbať v "pavúku" mužskej dvojhry. Pred Nadalom to boli Ken Rosewall (1971), Pete Sampras (2003) a Juan Martin del Potro (2010). Španiel vynechal US Open aj v roku 2012 pre problémy s ľavým kolenom.